Quantcast
Μαχαίρι στους μισθούς των δημοσιων υπαλλήλων με την κατάργηση υπερωριών και οδοιπορικών - enikonomia.gr
share

Μαχαίρι στους μισθούς των δημοσιων υπαλλήλων με την κατάργηση υπερωριών και οδοιπορικών

δημοσιεύτηκε:

Τρεις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων θα δουν τις αποδοχές τους να ψαλιδίζονται δραστικά.Πρόκειται για τους εργαζόμενους στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης,στο Ελεγκτικό Συνέδριο και την ΕΛΣΤΑΤ οι οποίοι  θα πληγούν περισσότερο από τις περικοπές που θα γίνουν στους μισθούς τους λόγω της αναμενόμενης κατάργησης της  «προσωπικής διαφοράς». Πρόκειται για το αντιστάθμισμα λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου το οποίο δίνεται σε όσους εκ της θέσεώς τους κάνουν υπερωρίες ή εκτός έδρας.Επιπλέον αναμένεται να καταργηθούν τα οδοιπορικά για εκτός έδρας εργασία.
Θα κοπούν ακόμη τα κονδύλια για έξτρα αμοιβές λόγω συμμετοχών σε συμβούλια αλλά και γενικότερα κάθε ποσό που ανέβαζε το μισθό σε ΔΕΚΟ, Νομικά Πρόσωπα κ.λπ. σε όρια υψηλότερα από αυτά που καθόριζε το ενιαίο μισθολόγιο.
 Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί ολοκληρωμένα από τον Ιανουάριο του 2016 και μόνο για τους νεοεισερχομένους από 1/1/2015 και για όλους τους υπαλλήλους 1/1/2016, προκειμένου για τους τελευταίους να συνδεθεί με το νέο σύστημα αξιολόγησης.Ο μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους μειώνεται από 780 σε 684 ευρώ- που καλούνται να υπηρετήσουν μακριά από τα σπίτια τους (πχ. καθηγητές, γιατροί) η μείωση να καλυφθεί από την καταβολή επιδόματος στέγασης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.