Quantcast
«Μαύρο» χρήμα σε πριβέ πάρτι σε νησιά: Πώς μετατρέπονται οι ιδιωτικοί χώροι σε μπαρ με εισιτήριο έως 1.000 ευρώ - enikonomia.gr
share

«Μαύρο» χρήμα σε πριβέ πάρτι σε νησιά: Πώς μετατρέπονται οι ιδιωτικοί χώροι σε μπαρ με εισιτήριο έως 1.000 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Διοργανώνονται παράνομα prive πάρτι σε Μύκονο, Πάρο και Χανιά και ενοικιάζονται βίλες που μετατρέπονται  σε μπαρ με εισιτήριο από 100 ευρώ έως 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα κέρδη είναι “μαύρα” και αυτό είναι το βασικό κίνητρο των διοργανωτών. Οι καλεσμένοι ενημερώνονται μέσω social media για την ακριβή τοποθεσία λίγες ώρες πριν.

Μάλιστα οι  διοργανωτές νοικιάζουν νόμιμα μία βίλα και μετά καλούν κόσμο μέσω των social media, με τον «τιμοκατάλογο» για τα πάρτι αυτά να είναι ασύλληπτος, και όπως είναι αναμενόμενο τίποτα δεν δηλώνεται, ενώ δεν υπάρχει κανένα επίσημο παραστατικό. Στη Μύκονο υπάρχουν διοργανωτές που αναλαμβάνουν ακόμα και τη μετακίνηση των επίσημων προσκεκλημένων στις βίλες

Τα πάρτι

Για τον τρόπο που διοργανώνονται τα πάρτι στις βίλες αυτές μίλησε ο διευθυντής συνδέσμου εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, Stama Greece, Στάθης Καρόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή της  ΕΡΤ. «Συνήθως αυτές είναι μισθώσεις εκτός πλατφορμών, έρχονται σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και προχωράνε στη δημιουργία πάρτι» τόνισε .

«Στην ουσία μετατρέπουν έναν ιδιωτικό χώρο σε επαγγελματικό και μάλιστα βάζουν αντίτιμο, υπάρχει αντίτιμο στα πάρτι. Τα περισσότερα περιστατικά γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως στα νησιά»  είπε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Tα ενοίκια

Οι βίλες ενοικιάζονται για μία ημέρα από 3.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ, ανάλογα την ημέρα, τη θέση και τους διαθέσιμους χώρους. Οι διοργανωτές προτιμούν τις πιο απομονωμένες και τις μετατρέπουν σε κλαμπ. «Ουσιαστικά πρόκειται για τη δημιουργία μπαρ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οπότε είναι κάτι μεμπτό. Ένα κίνητρο είναι τα χρήματα, ένα άλλο ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα πάρτι αυτά» δήλωσε ο κ. Καρόπουλος.

«Συνήθως η Αστυνομία ενημερώνεται για αυτά τα περιστατικά μετά από καταγγελία, είτε για διατάραξη, είτε για διοργάνωση πάρτι σε ιδιωτικό χώρο με αντίτιμο. Έχει διαπιστωθεί ότι σε αυτά τα πάρτι μπορεί να γίνονται και άλλες εγκληματικές πράξεις σε τέτοια πάρτι » είπε η κα Δημογλίδου.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.