Μαρινάκης: Το «Βαρουφάκης» έγινε «Κασσελάκης»

Παύλος Μαρινάκης

Ήταν καιρός να βγει από τον κ. Κασσελάκη ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του, είπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια του briefing, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Attica Bank και τις ανακοινώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

«Ήταν καιρός να βγει από τον κ. Κασσελάκη ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μιλάει για μία συμφωνία που δεν έχει κλείσει ακόμα και δεν έχει ανακοινωθεί και έχει βγάλει πόσες ανακοινώσεις για κάτι που δεν έχει δει. Αυτό από μόνο του είναι άξιο αναφοράς. Αξίζει να σταθούμε σε αυτό», όπως παρατήρησε ο κ. Μαρινάκης.

«Την τελευταία φορά που ασχολήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες ήταν όταν έκλεισαν οι τράπεζες. Μια εποχή που τους έπιασε ο πόνος για τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, τους φόρτωσαν με κάπου 200 δισ. με τις ενέργειές τους» πρόσθεσε.

«Επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουμε για την Attica Bank, να θυμίσουμε ότι κάποτε ήταν ΣΥΡΙΖΑ Bank και ένα πολύ μεγάλο μέρος των 80 εκατ. ευρώ της ζημιάς της Τράπεζας Αττικής, προέρχεται από τους δικούς του χειρισμούς. Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε παραφιλολογικές συζητήσεις, αλλά όταν βλέπουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγάζει ανακοινώσεις για μια συμφωνία που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αναγκαζόμαστε να τα θυμηθούμε πρώτα και στη συνέχεια να τα θυμίσουμε όλα αυτά» επεσήμανε.

«Σε κάθε περίπτωση, να μην ανησυχεί ο κ. Κασσελάκης. Εμείς δεν θέλουμε επί των ημερών μας, να ακούσουμε εκφράσεις “αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες”. Δυστυχώς αυτό είχε ακουστεί τότε. Δεν θέλουμε να ξαναδούμε καταθέτες να αγωνιούν, να ασφυκτιούν ή να βρίσκονται από την μία μέρα στην άλλη στον δρόμο. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό και σίγουρα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την οποιαδήποτε συμφωνία βλάπτει το δημόσιο συμφέρον» ανέφερε.

«Αυτή η συμφωνία που θα ανακοινωθεί θα είναι προς το συμφέρον του δημοσίου, προς το συμφέρον των καταθετών και προς το συμφέρον του τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυσή του με όρους διαφάνειας. Θεωρώ ότι αν δει κανείς τη συμφωνία, από τα πρώτα στοιχεία χωρίς να γνωρίζω τα τελικά δεδομένα, θα καταλάβει, αν την συγκρίνει με προηγούμενες, ότι προφανώς δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης να υπογραφεί κάτι που δεν θα είναι προς το συμφέρον των πολιτών, των φορολογούμενων και του δημοσίου συμφέροντος και σε κάθε περίπτωση δεν καταλαβαίνω ποια είναι η αντιπρόταση. Η αντιπρόταση είναι να σκάσουν οι τράπεζες; Να φορτωθεί πολλά δισεκατομμύρια το κράτος, άρα ο Έλληνας φορολογούμενος; Υπάρχει κάποια αντιπρόταση; Δεν υπάρχει. Υπάρχει ένας φθηνός λαϊκισμός που παραπέμπει σε μία από τις πιο ισχυρές παρουσίες του ΣΥΡΙΖΑ, που μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού, τον κ. Βαρουφάκη.  Τώρα, το “Βαρουφάκης” έγινε “Κασσελάκης”» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε στο 25:00

Exit mobile version