Quantcast
Μάρδας: Σύνταξη μελέτης για τις επιπτώσεις της νέας κατάστασης στην αγορά πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Μάρδας: Σύνταξη μελέτης για τις επιπτώσεις της νέας κατάστασης στην αγορά πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Στις προοπτικές της διεθνούς αγοράς πετρελαίου επικεντρώθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην άτυπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο του 7Οού ετήσιου συνεδρίου για θέματα ενέργειας και οικονομίας που διοργανώθηκε από την αμερικανική δεξαμενή σκέψης «Αtlantic Council» στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Μάρδας, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, παρουσία υπουργών και εκπροσώπων κυβερνήσεων από πολλές χώρες, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις χαμηλές τιμές πετρελαίου που διαμορφώνονται αυτή την περίοδο, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις σε περιφερειακό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε στους διοργανωτές του συνεδρίου ότι θα ήταν σκόπιμο να συνταχθεί μία μελέτη επιπτώσεων της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται στην αγορά πετρελαίου, καθώς κάτι τέτοιο, όπως σημείωσε, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αποτύπωση και ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης σε διεθνές επίπεδο.

Εξέφρασε, μάλιστα, την πρόθεση της ελληνικής πλευράς, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να συμμετάσχει στην εκπόνηση αυτής της μελέτης, καθώς η αγορά υδρογονανθράκων εντάσσεται στα ενδιαφέροντα της χώρας μας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.