Quantcast
Λέτα: Ο Τσίπρας κέρδισε 3 εκλογικές αναμετρήσεις λόγω της προσωπικότητάς του - enikonomia.gr
share

Λέτα: Ο Τσίπρας κέρδισε 3 εκλογικές αναμετρήσεις λόγω της προσωπικότητάς του

δημοσιεύτηκε:

Τη «Σχολή των Πολιτικών» παρουσίασε στη Ρώμη ο Ενρίκο Λέττα. Η «Schuola di Politiche» θα αρχίσει να λειτουργεί την ερχόμενη εβδομάδα και στοχεύει στην επιμόρφωση των νέων που θέλουν να αφιερώσουν τη δράση τους στην πολιτική θεωρία και πράξη.

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση της «Il Manifesto» για τις ηγετικές μορφές στη σημερινή πολιτική υπογράμμισε: «Στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, επικεντρώνοντας την αναμέτρηση στην προσωπικότητά του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έδωσε κύριο βάρος στο πρόγραμμα, το οποίο σαφώς και, στην χρονική αυτή περίοδο, υπέστη αλλαγές. Προτίμησε να στηρίξει περισσότερο τον αγώνα στο πρόσωπό του, παρά στην ταυτότητα και ονομασία του κόμματος ».

Στους διδάσκοντες της Σχολής συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, η Ιταλίδα πρώην υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο, η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο ιστορικός και κοινωνιολόγος Μαρκ Λαζάρ.

Κατά την παρουσίαση της Σχολής του, ο Ενρίκο Λέττα υπογράμμισε ότι «οι θέσεις που έλαβαν οι πρωθυπουργοί Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία και Ρόμπερτ Φίκο στην Σλοβακία, ο ένας, μέλος του Ευρωπαϊκού Κόμματος και ο άλλος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, σε ότι αφορά θέμα των διαφόρων τειχών, του Σέγκεν, των συνόρων και των προσφύγων, είναι απαράδεκτες».

Σε ότι αφορά το μέλλον της Ευρώπης, ο Λέττα εξέφρασε ανησυχία, τονίζοντας ότι υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος οπισθοδρόμησης και πως η μόνη πραγματική προοπτική είναι η δημιουργία των Ενωμένων πολιτειών της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, «θα πρέπει να εφαρμοσθεί μια ολοκλήρωση δυο ταχυτήτων: πρώτα ανάμεσα στις 19 χώρες μέλη του Ευρώ και στην συνέχεια διευρυμένη σε όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.