Quantcast
Le Monde: Ο Τσίπρας αγωνίζεται για εμάς. Είμαστε μαζί του! - enikonomia.gr
share

Le Monde: Ο Τσίπρας αγωνίζεται για εμάς. Είμαστε μαζί του!

δημοσιεύτηκε:

” Ο Τσίπρας αγωνίζεται για εμάς. Θέλουμε να ξέρετε ότι είμαστε μαζί ” είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος της διαδικτυακής έκδοσης της γαλλικής εφημερίδας “Le Monde” που αναφέρεται στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την πλήρη στήριξη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

“Υπήρξε μια φιλική ατμόσφαιρα, την Τετάρτη, 17 Ιούνη το βράδυ,  ανάμεσα σε περίπου 7.000 ανθρώπους που πήγαν να δείξουν την υποστήριξή τους προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξη Τσίπρα, σε αντιπαράθεση με τους πιστωτές” υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Υπό τους ήχους του «Bella Ciao» υπήρχε μία τμόσφαιρα που σε αντίθεση περιέργως με τη σοβαρότητα των βλεμμάτων, υπήρχαν αιχμηρά συνθήματα “Δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, εμείς θα κερδίσουμε!. “Δεν υπάρχει θυσία για το χρέος και το ευρώ” ,

Αλλού: «Μια ανάσα αξιοπρέπειας. Θέλουμε να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας. “

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε προσωπικές ιστορίες Ελλήνων που περιγράφουν παραστατικά τις επιπτώσεις της κρίσης στη ζωή τους.

” Ο Τσίπρας μας δίνει ελπίδα” είναι το μότο των περισσότερων από τους συμμετέχοντες.

 “Είμαι εδώ γιατί η κυβέρνηση παλεύει για μας. Πρέπει να ξέρει ότι είμαστε μαζί του. Ο αγώνας του είναι σωστός » , είπε χαρακτηριστικά ένας συνταξιούχος  επαινώντας την απόφαση  του Τσίπρα να μη  μειώσει τις συντάξεις  και να σώσει ΕΚΑΣ, την πριμοδότηση αυτή  που έχει μπει στο στόχαστρο των πιστωτών.

Αλλά την Τετάρτη το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος, πολλοί διαδηλωτές φαίνονται σίγουροι για την έκβαση της κρίσης. Ακριβώς όπως ο Πάνος, 31 ετών. “Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Η εξάντληση είναι τέτοια που δεν θα ήταν πιο υποφερτή. Είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε και ελπίζω ότι οι Ευρωπαίοι θα μας ακούσουν επιτέλους. “

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.