Λαγκάρντ από τους G7: Δεν υπάρχει ακόμη σαφήνεια από τους Ευρωπαίους για τη ρύθμιση του χρέους

Την ελπίδα του πως στις 22 Μαΐου θα υπάρξει πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα, εξέφρασε από τη σύνοδο των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο ίδιος είπε πως το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε στο περιθώριο της συνόδου, σημειώνοντας πως αναμένει να υπάρξει λύση.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε πως θα συνεχίσει να εργάζεται για το πακέτο ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους και πως δεν υπάρχει ακόμα αρκετή σαφήνεια στο ζήτημα αυτό.

Σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους, κάτι που χαρακτήρισε αναγκαίο, αναφέρει το Euro2day.gr


Από την άλλη μεριά ο Πιερ Μοσκοβισί λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος των G7 στο Μπάρι δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg πως: «Το κλίμα είναι θετικό, δεν έχουμε φθάσει ακόμα σε συμφωνία, αλλά υπάρχει πραγματική πρόοδος».

Επίσης δήλωσε πως «από τη στιγμή που οι θεσμοί έφυγαν απ’ την Αθήνα και την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας και λόγω της πορείας των συζητήσεων υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούμε να φθάσουμε σε μία ικανοποιητική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαϊου.».

Ερωτηθείς για το ΔΝΤ τόνισε πως «θέλουμε και χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Οι συζητήσεις για την συμμετοχή του είναι θετικές. Εξάλλου η τεχνική συμφωνία αφορά και έγινε με όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου».

Όπως επισήμανε «το ΔΝΤ είναι ένας έμπιστος εταίρος και δίνει αξιοπιστία στο πρόγραμμα».

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως τώρα «πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα μέτρα για το χρέος» και πως η Σύνοδος του G7 είναι μία καλή ευκαιρία να υπάρξουν συζητήσεις. «Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το χρέος της Ελλάδας. Θα υπάρξουν και διμερείς επαφές. Η Ελλάδα είναι στο μυαλό μας», σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

«Ξέρω ότι η αμερικανική πλευρά ενδιαφέρεται και εμφανίζεται θετική, όμως είναι περισσότερο στο χέρι των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ», δήλωσε, όπως αναφέρει το newmoney.gr, ο κ. Μοσκοβισί ερωτηθείς για τη στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και του υπ. Οικονομικών Στίβεν Μνιούτσιν

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο του G7 στο Μπάρι συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι Κεντρικοί Τραπεζίτες των 7 μεγαλύτερων βιομηχανικά χωρών (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Βρετανία, ΗΠΑ) καθώς επίσης αντιπροσωπεία της Κομισιόν αλλά και του ΔΝΤ.


Exit mobile version