Λαφαζάνης: Έρχεται 4ο και χειρότερο μνημόνιο- Ανεπιθύμητοι οι δανειστές στην Ελλάδα

Την άποψη ότι προετοιμάζεται ένα τέταρτο και πολύ χειρότερο μνημόνιο για μετά το 2018, «που θα δώσει την χαριστική βολή στα λαϊκά στρώματα και την οικονομία» εξέφρασε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Ίσκρα»

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση και λαϊκή εξουσιοδότηση να διαπραγματεύεται και να συνάψει τέταρτο μνημόνιο, πράγμα που αν το κάνει θα φέρει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Δήλωσε επίσης ότι οι θεσμοί είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα και χαρακτήρισε “άντρο συνωμοσίας” το Χίλτον και “αποφράδα” τη σημερινή μέρα που έφτασαν στην Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι η ΕΕ έχει επιβάλλει στην χώρα ένα καθεστώς οιονεί αντιδημοκρατικής εκτροπής και νεοαποικιοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Λαφαζάνης «φέρει βαρύτατη ευθύνη, ευθύνη απιστίας έναντι του πολιτεύματος, διότι κάλυψε και νομιμοποίησε την μνημονιακή εκτροπή, αντί να διαφυλάξει το Σύνταγμα και να σεβαστεί την εκφρασμένη λαϊκή βούληση. Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015 δεν νομιμοποίησαν τίποτα, διότι έγιναν αφού είχαν διαμορφωθεί παράνομα τετελεσμένα με το τρίτο μνημόνιο και στην χώρα και στην ΕΕ με την έγκριση του από τα αντίστοιχα Κοινοβούλια.

Ο μνημονιακός πολιτικός κόσμος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδας φέρουν βαρύτατες πολιτικές και ιδιαίτερα βαρύτατες ποινικές ευθύνες για την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας, του Συντάγματος και για την παράδοση της χώρας στους δανειστές, την λεηλασία του ελληνικού λαού και την καταλήστευση της οικονομίας ειδικότερα από τις ευνοημένες τράπεζες».

Μόνη λύση για την χώρα είναι η έξοδος από την ευρωζώνη με βάση ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα και σε σύγκρουση και ρήξη με την νεοφιλελεύθερη ΕΕ, δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου των αριστερών, ριζοσπαστικών προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο αυτή η πρόταση να αντιμετωπίζεται με σιωπή, αρνήσεις ή και ενωτικές πρωτοβουλίες με ηχηρούς αποκλεισμούς, που καλούν σε ενότητα, περίπου, με τον εαυτό μας.

Αυτό το μέτωπο, προσέθεσε, δεν είναι απλώς αναγκαίο και επιτακτικό. Αυτό το μέτωπο έπρεπε να είχε γίνει χθες, εδώ και καιρό και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί υπάρχουν πολύ θετικές και ελπιδοφόρες ενωτικές φωνές, όπως αυτή του Σχεδίου-Β με τον Αλέκο Αλαβάνο αλλά και άλλες φωνές που διατυπώνουν ένα θετικό ενωτικό λόγο.


Exit mobile version