Quantcast
Λαφαζάνης: Διαπραγματευόμαστε σκληρά, γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε - enikonomia.gr
share

Λαφαζάνης: Διαπραγματευόμαστε σκληρά, γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε

δημοσιεύτηκε:

Με τη φράση «διαπραγματευόμαστε σκληρά, γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε και διότι επιδιώκουμε μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας», ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης έδωσε εκ νέου σήμερα στη Βουλή το δικό του στίγμα, όσον αφορά τις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους-δανειστές.

Οπως, μάλιστα, σχολιάστηκε χαρακτηριστικά από κοινοβουλευτικούς κύκλους, το έπραξε αυτό ο κ. Λαφαζάνης αποφεύγοντας κάθα αναφορά η οποία πιθανώς θα τροφοδοτούσε φήμες περί αποστασιοποίησής του από την κεντρική κυβερνητική γραμμή.

«Εκπροσωπώ την κυβέρνηση που λειτουργεί συλογικά και όχι κάποια πτέρυγα.

Εκφράζω τη συλλογική πολιτική εδώ» είπε, μάλιστα, όταν ευθέως προκλήθηκε από βουλευτή της αντιπολίτευσης (Ηλ.Κασιδιάρης, Χρυσή Αυγή) να εκφράσει τις απόψεις του αναφορικά με τις εξελίξεις, ως «εκπρόσωπος μιας πτέρυγας που εμφανίζεται ως αριστερή».

Ενώ αργότερα, με αφορμή σχόλια άλλου βουλευτή (Α.Λοβέρδος, ΠΑΣΟΚ) τα οποία, σημειώνεται ότι, τα χαρακτήρισε προσβλητικά προς το πρόσωπό του και την κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε: Ακολουθούμε πολιτική που εξυπηρετεί μόνο το εθνικό συμφέρον.

Η Ελλάδα ούτε προτεκτοράτο, ούτε μπανανία είναι, αλλά ανεξάρτητη χώρα.

Η συμφωνία που θα προκύψει θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας.

Μόνο μία τέτοια θα δεχθεί η κυβέρνηση. Οχι που θα κινείται σε ριζική αντίθεση με το πρόγραμμά μας, ή που θα το βάζει στο περιθώριο ή στο ψυγείο.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.