Λαφαζάνης: Απαιτείται δημόσια παρέμβαση στον τομέα της ενέργειας

Η ενεργειακή ένωση δεν μπορεί να συντελεστεί με όρους αγοράς, στο χώρο της ενέργειας απαιτείται ισχυρή δημόσια παρέμβαση, ανέφερε στην παρέμβασή του στο Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης.

Ο ο ίδιος άσκησε κριτική στην ΕΕ κάνοντας λόγο για επιλεκτική στήριξη της Επιτροπής σε ενεργειακά έργα που εξελίσσονται για την ασφάλεια ανεφοδιασμού της ΕΕ.

Πρέπει τα έργα αυτά να αντιμετωπίζονται με ίδια μέτρα και σταθμά και να αποκλειστεί η επιλεκτική εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας μία έμμεση πλην σαφή αναφορά στο θέμα του Turkish Strream.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τις συζητήσεις στο Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο σήμερα, προχώρησε “σε μια σημαντική παρέμβαση” για το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας. Μίλησε ακόμη για το θέμα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου κατά τη διάρκεια του γεύματος των Υπουργών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία κατέθεσε στη διάρκεια των εργασιών δήλωση με τις διαφοροποιήσεις της και τις ιδιαίτερες θέσεις της επί των συμπερασμάτων του Συμβουλίου για την Ενεργειακή Ένωση.

Exit mobile version