L’ Echo: Είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης

Στο πιο κρίσιμο σημείο βρίσκεται η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές,σύμφωνα με το δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας L ‘Echo.

“Είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία εντός των προσεχών ημερών σύμφωνα με τον αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής. Αλλά αν γι ‘αυτόν, τα πάντα εξαρτώνται από την καλή θέληση της Ελλάδας, για την  Αθήνα, τα πάντα εξαρτώνται από μια “θετική στάση” των πιστωτών’ αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει να συναντηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μετά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της/

«Είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία εντός των προσεχών ημερών”, δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis. «Αλλά χρειαζόμαστε πάνω απ ‘όλα μια πολιτική βούληση των ελληνικών αρχών,  λιγότερο τακτικές και ελιγμούς   περισσότερη εργασία επί της ουσίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ-Celac με την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ο Jean-Claude Juncker, ο οποίος παίζει πρόθυμα το ρόλο του μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις αυτές, ωστόσο, δεν αναμένεται καθώς  οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών έχουν ” παγώσει” τις τελευταίες ημέρες.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο συμφωνίας με πολλές παραχωρήσεις για τη φορολογία και τον προπολογισμό σε σύγκριση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά θεωρούνται ανεπαρκείς από τους πιστωτές της.
  

Exit mobile version