Quantcast
Κωνσταντοπούλου: Η δημοκρατία και η ελευθερία δεν αποτιμώνται σε ευρώ - enikonomia.gr
share

Κωνσταντοπούλου: Η δημοκρατία και η ελευθερία δεν αποτιμώνται σε ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Ο αγώνας για το “όχι” δεν είναι αγώνας καταθέσεων αλλά αγώνας για την ελευθερία δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στον Alpha.

Πιο χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι: «κατά το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, εάν εφαρμοστεί, οι καταθέσεις όλες είναι εγγυημένες. Κατά το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο είναι επίσης εγγυημένη, η  παραβίαση εναντίων του ελληνικού πληθυσμού που γίνεται σήμερα. Η παραβίαση του ευρωπαϊκού πλαισίου, η οποία έγινε και το 2013 στην Κύπρο και το είχε επιτρέψει τότε και η Ελλάδα”.

Συγκεκριμένα, η κα Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στο τί θα γίνει εάν επικρατήσει το “Όχι” και εάν θα είναι εγγυημένες οι καταθέσεις, είπε:

“Βλέπω πολλά χρόνια τώρα ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια οι οποίοι δεν προβλήθηκαν τόσο  από εκείνους που τώρα μιλούν γα τους ανθρώπους στα ΑΤΜ. Η δημοκρατία και  η ελευθερία είναι πολύτιμα πράγματα και δεν αποτιμώνται σε ευρώ. Ας μην ευτελίζουμε αυτόν τον αγώνα, είναι ένας αγώνας υπαρξιακός, αυτοί που θέλουν να τον ευτελίσουν σε έναν αγώνα για τις καταθέσεις δεν είναι εκείνοι που αγωνιούν για τη ζωή τους.

Η αγωνία που εγώ εισπράττω είναι αν θα μπορέσουμε να χαράξουμε έναν άλλο δρόμο, η επίπλαστη αγωνία για τις καταθέσεις είναι ένα ευτελές ζήτημα. Αυτό που πιστεύω ότι οι πολίτες θα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους είναι ότι οι μεγάλες ανατροπές έγιναν όταν οι λαοί πίστεψαν στις δυνάμεις τους διεκδίκησαν και πάλεψαν. Κατά το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, εάν εφαρμοστεί, οι καταθέσεις όλες είναι εγγυημένες. Κατά το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο είναι επίσης εγγυημένη, η  παραβίαση εναντίων του ελληνικού πληθυσμού που γίνεται σήμερα.

Η παραβίαση του ευρωπαϊκού πλαισίου, η οποία έγινε και το 2013 στην Κύπρο και το είχε επιτρέψει τότε και η Ελλάδα. Αν επιτραπεί και σήμερα θα ξαναγίνει και στο μέλλον και αυτό αφορά όλη την Ευρώπη”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.