Quantcast
Κτηματολόγιο: Τι αλλάζει από αύριο - Τι είπε ο Κυρανάκης για τεχνητή νοημοσύνη και υποθηκοφυλακεία - enikonomia.gr
share

Κτηματολόγιο: Τι αλλάζει από αύριο – Τι είπε ο Κυρανάκης για τεχνητή νοημοσύνη και υποθηκοφυλακεία

δημοσιεύτηκε:

Από αύριο μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη στο Κτηματολόγιο.

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης στην τηλεόραση του  ΣΚΑΪ. «Στο Κτηματολόγιο θα είμαστε ο πρώτος φορέας του ελληνικού Δημοσίου που θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να μπορέσει να βοηθήσει την  διοίκηση να βγάζει πιο γρήγορες  αποφάσεις» σημείωσε ο κ. Κυρανάκης 

«Η open AI μας βοηθά να διαβάζουμε σε φυσική γλώσσα το κείμενο των συμβολαίου και να προεφαρμόζονται, να προελέγχονται οι κανόνες τους οποίες μέχρι σήμερα ένας προϊστάμενος θα έπρεπε να διαβάσει μισή ώρα με 1 ώρα  για να τους βρει.  Δηλαδή να βρει αυτά που αναφέρονται στα συμβόλαια. Αυτό  γίνεται με την τεχνητή νοημοσύνη και αύριο Πέμπτη έχουν την πρώτη παρουσίαση σε όλους τους προϊσταμένους για το θέμα αυτό  Αυτό τους  τους βοηθά να εντοπίζουν αμέσως  μέσα  στο κείμενο συμβολαίου αυτό το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί ως κανόνας αλλά και για  να μπορέσουμε να μειώνουμε δραστικά τον χρόνο διεκπεραίωσης μιας υπόθεσης. Αυτό ξεκινά αύριο.. πιλοτικά θα εφαρμοστεί μέχρι τον Σεπτέμβρη όπου θα ψηφίσουμε έναν νέο νόμο και θα ζητήσουμε εξαίρεση από τον  νόμο του 2022ο οποίος χωρίζει το νομικό πλαίσιο αυστηρό για την τεχνητή νοημοσύνη του » συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Για υποθηκοφυλακεία

Επίσης  υπογράμμισε ότι τα υποθηκοφυλακεία ψηφιοποιούνται.  «Το έργο ψηφιοποίησης των αρχείων προχωρά, οι δικηγόροι οι οποίοι κάνουν έρευνα τίτλων για λογαριασμών των πελατών τους όταν θέλουν να αγοράσουν ένα ακίνητο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και σε 30 ακόμη υποθηκοφυλακεία δεν χρειάζεται να ξαναπάνε να κάνουν έρευνα βαρών, μπορούν να το κάνουν από τον υπολογιστή τους από την διεύθυνση archive.ktimatologio.gr. Αυτή την στιγμή έχουν ψηφιοποιηθεί πάνω από 50 εκατ. σελίδες χαρτιού και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι εδώ και κάποιους μήνες το 90% της κίνησης, των πράξεων που υποβάλλονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη γίνεται ψηφιακά». Όπως χαρακτηριστικά είπε «η έρευνα μέχρι το τέλος του 2025 θα γίνεται ψηφιακά κι έτσι ο Έλληνας φορολογούμενος θα γλιτώσει χρόνο γιατί δεν θα χρειάζεται να ψάχνει σε ατελείωτους όγκους χαρτιού, αλλά και από τυχόν γρηγορόσημα», αλλά και εκβιασμούς. Για αυτό και ο κ. Κυρανάκης κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν σε καταγγελίες ακόμη και ανώνυμα εφόσον επιθυμούν, σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κωλύματα και εμπόδια από κυκλώματα εκβιαστών διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά «οι διάφοροι διεφθαρμένοι πρέπει να ξηλωθούν από το ελληνικό Δημόσιο. Είναι ώρα να φέρουμε πολλή μεγάλη διαφάνεια στο ελληνικό Δημόσιο και να μην φοβόμαστε τίποτε» τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.