Quantcast
Κτηματολόγιο: Αυτές είναι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τους πολίτες-Ποιοι θα λάβουν voucher αξίας 2.200 ευρώ - enikonomia.gr
share

Κτηματολόγιο: Αυτές είναι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τους πολίτες-Ποιοι θα λάβουν voucher αξίας 2.200 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Παρουσιάστηκαν από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Κτηματολογίου για πολίτες και επαγγελματίες.

Όπως είπε ο υφυπουργός  στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου που ενεργοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα με σκοπό την καλύτερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων με το Κτηματολόγιο ήταν οι εξής: 

• maps.ktimatologio.gr: εφαρμογή μέσω της οποίας δίνεται σε κάθε πολίτη και επαγγελματία πρόσβαση στη θέαση των γεωχωρικών δεδομένων του Ελληνικού Κτηματολογίου, καθώς και η δυνατότητα να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί, ώστε να δηλώσει ή να διορθώσει τα στοιχεία του ακινήτου του στο Κτηματολόγιο.

• Gov.gr Wallet: όλη η πληροφορία που αφορά στο ακίνητο θα βρίσκεται με έναν απλό ψηφιακό τρόπο μέσα στο wallet. Η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης, ελέγχου και διακίνησης των ψηφιακών εγγράφων του Κτηματολογίου, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Ψηφιακός βοηθός για το Κτηματολόγιο στο ktimatologio.gr: εφαρμογή η οποία, μέσω τεχνικής νοημοσύνης, απαντά σε ερωτήματα του πολίτη για θέματα που αφορούν το κτηματολόγιο σε πραγματικό χρόνο. Η τεχνητή νοημοσύνη θα αξιοποιηθεί επίσης και στον νομικό έλεγχο ώστε και με αυτόν τον τρόπο να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο οι συναλλαγές.

Επίσης, ο υφυπουργός κατά την παρουσίασή του, ανακοίνωσε τη θέσπιση:

1. Voucher αξίας 2.200 ευρώ  για ψηφιακό εξοπλισμό συμβολαιογράφων ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα και με ταχύτητα τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

2. Ενιαίων κανόνων νομικού ελέγχου (Εγχειρίδιο Ενιαίων Κανόνων Νομικού Ελέγχου) που πραγματοποιείται στα Κτηματολογικά Γραφεία του Ελληνικού Κτηματολογίου και τα Υποκαταστήματά τους, ώστε για πρώτη φορά δημοσιευμένοι ενιαίοι κανόνες ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας θα τηρούνται τόσο από τους Προϊστάμενους Κτηματολογικών Γραφείων, όσο και από τους Συμβολαιογράφους και τους Δικηγόρους, για να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση και αντίληψη για τις  εγγραπτέες πράξεις.

Και το 2024 είναι η χρονιά με τις περισσότερες εντάξεις των υποθηκοφυλακείων σε Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα

« Επιλέξαμε  τη Θεσσαλονίκη, την καρδιά της Μακεδονίας, για να παρουσιάσουμε νέα ψηφιακά εργαλεία του κτηματολογίου, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά πανελλαδικά και σε συνεργασία με τα Κτηματολογικά Γραφεία Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς , οι υπάλληλοι των οποίων πραγματικά έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, το τελευταίο διάστημα, για να βάλουμε σε τάξη το χάος που προηγήθηκε. Καταφέραμε να φτιάξουμε αρκετές πλατφόρμες οι οποίες βοηθούν και επαγγελματίες και πολίτες» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρανάκης.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.