Quantcast
Κουτσούμπας: Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως δεν υπολόγισε τη σκληρότητα των δανειστών - enikonomia.gr
share

Κουτσούμπας: Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως δεν υπολόγισε τη σκληρότητα των δανειστών

δημοσιεύτηκε:

Για υποκρισία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του σε εκδήλωση στην κομματική οργάνωση Αττικής.

«Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι δεν υπολόγισε τη σκληρότητα των «δανειστών», τον εκβιασμό τους, καταρχήν, όφειλε να γνωρίζει τι σημαίνει ΕΕ, ευρωζώνη, και πώς γίνονται οι διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Εμείς με ένα ξεκάθαρα και γλαφυρό τρόπο χρόνια τώρα μιλάμε για «λάκκο των λεόντων», για «λυκοσυμμαχία» πρόσθεσε.

 «Με άλλοθι τη διοργάνωση δημοψηφίσματος με ένα κάλπικο ερώτημα, παραμύθιασε μεγάλο μέρος του λαού ότι με ένα δημοψήφισμα δήθεν θα αλλάξει το χαρακτήρα της ΕΕ και θα πιέσει την τρόικα. Και τι έγινε; Μια μόλις μέρα μετά το δημοψήφισμα βρέθηκε αγκαλιά με τα κόμματα και τους ηγέτες του ΝΑΙ, να παρουσιάζει την υπογραφή μιας νέας βρώμικης συμφωνίας ως μοναδική επιλογή, με τα ίδια επιχειρήματα, τον ίδιο εκφοβισμό που ακούγαμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια».

Επίσης για τον γενικό γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος θα ήταν μία από τα ίδια και ακόμα χειρότερα η επιστροφή στη δραχμή και εξήγησε γιατί.

 «Άσφαιρη είναι και η κριτική όσων υπερασπίζουν την επιλογή εξόδου από το ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, εντός όμως του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης… Η καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα δε συνιστά ρήξη προς όφελος του λαού» κατέληξε ο ίδιος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.