Quantcast
Κουτσούμπας: Απορρίπτουμε τα σχέδια των δανειστών και της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Κουτσούμπας: Απορρίπτουμε τα σχέδια των δανειστών και της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Η τρόικα ζει και βασιλεύει, διεμήνυσε από το βήμα της βουλής, λαμβάνοντας τον λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση θέλει να εξαπατήσει τους ανέργους και τους εργαζόμενους.

Η πρόταση του ΚΚΕ είναι έξοδος από το ευρώ, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και διαγραφή του χρέους, εξήγησε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως το ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση όσων χάθηκαν.

Οι Έλληνες βρίσκονται σε έναν εκβιασμό, τόνισε, για να προσθέσει πως καλούνται να διαλέξουν το πακέτο Juncker ή την πρόταση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση σέρνει τον ελληνικό λαό σε υποταγή και παραίτηση από τις διεκδικήσεις, τόνισε επίσης.

Η κυβέρνηση παίζει με τον πόνο του λαού, υποστήριξε στη συνέχεια, κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της κυβέρνησης.

Ο λαός βλέπει πλέον τι κρυβόταν πίσω από τις κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, για να συμπληρώσει πως δεν υπήρξε καμία κατάργηση των μνημονίων, αντίθετα η κυβέρνηση τα νομιμοποίησε.

Η κυβέρνηση πήρε πίσω ακόμη και τις ελάχιστες δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης, τόνισε επίσης.

Καμία κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να μιλήσει για τη δημιουργία νέας νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο, κατήγγειλε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ για να χαρακτηρίσει επώδυνη τη νέα συμφωνία, αφού νομιμοποιεί τα προηγούμενα μέτρα των μνημονίων και προσθέτει καινούρια…

Όπως εξήγησε ο κ. Κουτσούμπας, είναι απολύτως απορριπτέα τα σχέδια τόσο των δανειστών, όσο και της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση εξαπατούσε το λαό και σκορπούσε ψεύτικες ελπίδες, επανέλαβε ο κ. Κουτσούμπας, για να προειδοποιήσει πως η Ευρώπη δεν αλλάζει, καθώς δεν υπάρχουν σχέσεις ισοτιμίας.

Ρήξη σημαίνει η εργατική τάξη να έρθει στην εξουσία, τόνισε χαρακτηριστικά για να καταγγείλει επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διακόψει τις ριζοσπαστικές διαθέσεις του λαού.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η ρήξη που προτείνει η αριστερή αντιπολίτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καρικατούρα.

Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης θα είναι αντιλαϊκό, κατήγγειλε επίσης, για να επαναλάβει πως η λύση είναι η ρήξη, αλλά όχι η ρήξη – κατικατούρα που προτείνει η αριστερή αντιπολίτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση όντως διαπραγματεύεται με τους δανειστές, αλλά κάθεται από την ίδια πλευρά του τραπεζιού, διεμήνυσε ο κ. Κουτσούμπας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.