«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ μιλώνταςστον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» έκανε λόγο για τα μέτρα της κυβέρνησης «που πλήττουν βάναυσα τον λαό» και απηύθυνε κάλεσμα για μαζικές αντιδράσεις.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Κουτσούμπας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει άρδην όλο το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και έχει ψηφιστεί, ενώ τόνισε ότι δεν ευθύνονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι.
Ανέφερε ότι τμήματα της εργοδοσίας, όπως και το κράτος δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, προσθέτοντας ότι «όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι από το 1992, εν ονόματι της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, ξεκίνησαν».
Τόνισε δε ότι «ουσιαστικά με αυτό το νόμο πλέον μπαίνει ταφόπλακα στο σύνολο του κοινωνικου-ασφαλιστικού συστήματος, έτσι όπως το είχαμε γνωρίσει και κυρίως απ’ αυτό που έχει απομείνει».
Είπε επίσης ότι το ΚΚΕ έχει πρόταση που εγγυάται την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος και εντάσσεται στην συνολική πρόταση του Κόμματος για λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, το οποίο και θα καταστήσει δυνατό τον σχεδιασμό συνολικά της κοινωνικής ασφάλισης με πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι ο Περισσός έχει ανοίξει την συζήτηση με την πρότασή του στην οικονομία, την κοινωνία και τα διεθνή ζητήματα, ενώ ως παράδειγμα για το πως «την πληρώνουν οι εργαζόμενοι», στο σημερινό σύστημα, έφερε τον ανταγωνισμό μονοπωλιακών ομίλων που εκδηλώνεται στις Σκουριές.
Επί του ζητήματος αυτού είπε ότι μόνο οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο που θέλουν την δουλειά τους, προσθέτοντας «πρέπει η πάλη να στοχεύει ώστε ο ορυκτός πλούτος – ο χρυσός στη συγκεκριμένη περίπτωση – να γίνει κοινωνική περιουσία γιατί ανήκει στον λαό».
Ερωτηθείς αν πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό, είπε «πιστεύω πως μάλλον ναι και αν του λείψουν ορισμένοι πιστεύω πως θα βρεθούν πρόθυμοι, γιατί είναι συνολικότερος σχεδιασμός και θα στηριχθεί». Τόνισε, όμως, ότι αν ο κόσμος ξεσηκωθεί «δεν θα είναι εύκολο να το περάσει, θα έχει αλλεπάλληλες, αλυσιδωτές αντιδράσεις»