Κορωνάκης: Η συμφωνία του Eurogroup δεν θα περάσει από τη Βουλή

Με πρακτικές που κατήγγειλε ως αντιπολίτευση επιλέγει να διαχειριστεί η κυβέρνηση την επικύρωση της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους για την παράταση της δανειακής σύμβασης και να μην την καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή όπως αποκάλυψε ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Κορωνάκης υποστήριξε ότι μόνο στην περίπτωση που προκύψει νομικό θέμα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η συμφωνία.

«Ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων νομίζω ότι δεν μπορεί να έρθει γιατί είναι ένας γενικόλογος κατάλογος που είναι πρώτος κατάλογος ενδεικτικών μεταρρυθμίσεων. 

Αν υπάρχει κάποιο νομικό θέμα και χρειάζεται να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή θα περάσει», υποστήριξε ο κ. Κορωνάκης υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια πολιτική συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της δανειακής σύμβασης, ο κ. Κορωνάκης σημείωσε ότι αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα πείσουν την κοινωνία για την αναγκαιότητά της.

Ερωτηθείς για την κατάργηση των μνημονιακών νόμων ο κ.Κορωνάκης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί σε μία ημέρα να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι. 

Αυτό θα γίνει στην πορεία του χρόνου».

Exit mobile version