Ο τρόπος που θα διεξαχθούν φέτος οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στα σχολεία αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Επιτροπής ειδικών.
Για την ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, η πολιτική ηγεσία προτείνει να διατηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας που ίσχυαν τα δύο προηγούμενα χρόνια. Τα εξεταστικά κέντρα θα είναι και φέτος αυξημένα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των υποψηφίων ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τον προσεκτικό καθαρισμό και αερισμό των αιθουσών πριν και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
Στην εισήγηση προβλέπεται και η έκδοση οδηγιών ειδικά για τους υποψήφιους μουσικών τμημάτων και ΤΕΦΑΑ κατά τη διενέργεια των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων καθώς οι απόφοιτοι θα εξετάζονται σε κάποια μαθήματα χωρίς τη χρήση μάσκας, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάποια αντικείμενα, όπως τα μουσικά όργανα. Στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος νοσήσει με κορονοϊό προβλέπεται η μεταφορά της εξέτασής του στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.
Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν:
- Από τις 3 Ιουνίου έως τις 10 Ιουνίου στα Γενικά Λύκεια
- Από τις 2 Ιουνίου έως τις 17 Ιουνίου στα Επαγγελματικά Λύκεια
Στις 18 Ιουνίου ξεκινάει η εξέταση των ειδικών μαθημάτων η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα των υποψηφίων ενώ λίγες μέρες μετά θα ανακοινωθεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα. Στην συνέχεια οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους. Σε μια ακόμη αλλαγή στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Για πρώτη φορά αναμένεται εντός Μαΐου να γίνει η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψήφιους που εισάγονται στη κατηγορία του 5%, δηλαδή των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις οι οποίοι δεν εξετάζονται σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.