Κομισιόν: Από πότε θα ισχύουν οι νέοι περιορισμοί για τις αποσκευές στα αεροπλάνα

αεροπλάνο

Νέους περιορισμούς για τις αποσκευές στα αεροπλάνα θέτει η Κομισιόν και η εφαρμογή τους θα γίνει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι αλλαγές που θα γίνουν αφορούν τα υγρά που μεταφέρουν οι επιβάτες στις χειραποσκευές τους και οι περιορισμοί αυτοί θα είναι προσωρινοί.

«Το προληπτικό αυτό μέτρο δεν αποτελεί απάντηση σε κάποια νέα απειλή, αλλά αφορά ένα προσωρινό τεχνικό ζήτημα», εξήγησε σε ανακοίνωση η Κομισιόν.

Οι περιορισμοί θα ισχύουν στα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν εγκαταστήσει Explosive Detection Systems for Cabin Baggage (συστήματα εντοπισμού εκρηκτικών για χειραποσκευές), στα οποία μέχρι τώρα επιτρέπεται οι επιβάτες να μεταφέρουν δοχεία τα οποία περιέχουν πάνω από 100 ml.

Από την 1η Σεπτεμβρίου ο κάθε επιβάτης θα μπορεί να μεταφέρει οδχείο με υγρό που περιέχει έως 100 ml στα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν τα εν λόγω συστήματα. Τα αεροδρόμια που ήδη εφάρμοζαν το όριο των 100 ml, ή εκείνα που δεν έχουν εγκαταστήσει EDSCB δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή, σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Exit mobile version