Quantcast
Κόλλιας: Οι συνεχείς φορολογικές αλλαγές αποτρέπουν επενδύσεις στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Κόλλιας: Οι συνεχείς φορολογικές αλλαγές αποτρέπουν επενδύσεις στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Πρέπει να σταματήσει η καθυστέρηση στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, η οποία σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη στέρηση στα φορολογικά έσοδα, δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο εισπρακτικών μέτρων», τόνισε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας, στην εναρκτήρια ομιλία του 2nd ATHENS LAW FORUM ON TAXATION που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος.

Συνεχίζοντας ο κ. Κόλλιας, επισήμανε: “την έλλειψη προγραμματισμού στη φορολογία και τη συνεχή αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας που αποτρέπει τις εταιρείες από την πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα μας. Ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της πρόθεσης για αύξηση της φορολογίας στην ιδιωτική εκπαίδευση με την επιβολή Φ.Π.Α. 23%. Κλείνοντας, στάθηκε στην ανάγκη αύξησης του ΑΕΠ, η οποία ελπίζει ότι θα προέλθει από την εφαρμογή των αναπτυξιακών μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και τα οποία ευχήθηκε να υλοποιηθούν σύντομα”.

Από τη μεριά του, ο κ. Μιχάλης Μαΐλλης, Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ανέφερε στον χαιρετισμό του, ότι οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν μεγάλες ανησυχίες και στην Ελλάδα έχουμε για ακόμα μία φορά μία δύσκολη διαπραγμάτευση.

Τόνισε δε, ότι για ακόμα μία φορά προσπαθούμε να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας. Ενώ σημείωσε ότι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι η ανεργία στους νέους. Κλείνοντας, υπογράμμισε και εκείνος την ανάγκη αύξησης του ΑΕΠ, ενώ επισήμανε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν νέες επενδύσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν υπάρχει κίνητρο για να δουλέψει κάποιος στην Ελλάδα. Για ποιον λόγο να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα; Στις γειτονικές μας χώρες το κλίμα (φορολογικό και οικονομικό) είναι πολύ καλύτερο. Ζούμε σε συνθήκες αποεπένδυσης».

Το συνέδριο το οποίο διοργανώθηκε από την εταιρεία Palladian Conferences και τελεί υπό την αιγίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.