Quantcast
Κοέν: Μονόδρομος για την Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

Κοέν: Μονόδρομος για την Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λικ Κοέν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «De Tijd», σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η ζωή εκτός ευρωζώνης θα είναι πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό. Αν η Αθήνα επιθυμεί να χρηματοδοτείται από την ευρωζώνη, την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες», ενώ παράλληλα επεσήμανε:  «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. (…) Ο ελληνικός λαός θα κατανοήσει σύντομα ότι εξαπατήθηκε με ψευδείς υποσχέσεις».

Παράλληλα, ο Βέλγος κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος (…) Πείτε μου από πού θα έρθουν τα χρήματα, αν οι Έλληνες δεν θέλουν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και δεν θέλουν να αποπληρώσουν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Αν οι Έλληνες βγουν από το ευρώ, θα είναι δέκα φορές χειρότερα για αυτούς. Δέκα φορές».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.