Κέρι: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Aλέξης Τσίπρας ανέφερε στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ότι η χώρα μας είναι κόμβος σταθερότητας στην περιοχή.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο υπάρχουν απειλές για τη σταθερότητα και είναι σημαντικό να βρούμε λύσεις, είμαστε κόμβος σταθερότητας στην περιοχή, κόμβος συνεργασίας, βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής, για να μπορέσουμε να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Συνεργαζόμαστε πολύ στενά, ξέρω ότι αντιμετωπίζετε πολύ σοβαρές προκλήσεις, ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό. Εκτιμώ τις προσπάθειές σας στον οικονομικό τομέα να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε την Ελλάδα να επιστρέφει στον δρόμο της ανάπτυξης», είπε ο Τζον Κέρι.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει το ραντεβού του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως αναμένεται θα είναι το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω της ρωσοτουρκικής έντασης μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το ζήτημα της ασφάλειας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

 


VIDEO – ΚΕΡΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ από realmedialive

ΠΗΓΗ: Real.gr

 

Exit mobile version