Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ έχει άλλο «Ευαγγέλιο», έναν ακραίο νεοφιλελευθερισμό

Τις διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ περιέγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Ενικό, στο STAR με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως τονίζει ο υπουργός Εργασίας, «το ΔΝΤ έχει άλλο… Ευαγγέλιο, έναν ακραίο νεοφιλελευθερισμό».

Θέλουμε η μεταρρύθμιση να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο το ΔΝΤ θέλει μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης να ενισχυθεί η ανταποδοτικότητα, δηλ. ένας ασφαλισμένος να παίρνει σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που πληρώνει».

Αντιθέτως, σύμφωνα με τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης η μεταρρύθμιση πρέπει να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, να είναι μια κοινωνική ασφάλιση.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ακόμη πως στόχος μας είναι να μοιράσουμε μια μικρότερη συνταξιοδοτική πίτα με πιο δίκαιο τρόπο. «Το νομοσχέδιό μας στηρίζεται σε δύο βασικές αρχές: την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Κόκκινη γραμμή» να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις

Παραδέχτηκε πάντως, πως η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή, ενώ υποστήριξε ότι «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Στο ερώτημα σχετικά με τις επικουρικές, ο υπουργός Εργασίας απάντησε πως «ξεκινάμε από το να μην κοπούν ούτε και οι επικουρικές και θα δώσουμε μάχη». Ωστόσο, άφησε ένα «παράθυρο ανοιχτό» για πιθανή μείωσή τους.

 

Exit mobile version