Κατασκηνώσεις: Έρχονται δύο νέα προγράμματα για παιδιά-Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις

κατασκηνώσεις

Έρχονται  δύο νέα προγράμματα  κατασκηνώσεων για παιδιά. Το ένα είναι  οι Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων και το άλλο είναι οι Παιδικές κατασκηνώσεις του προγράμματος  Αγροτικής Εστίας.

Αναλυτικά:

Α. Οι Παιδικές Εξοχές  του δήμου Αθηναίων

Για πέντε 15νθήμερα, παιδιά 6 έως 12 ετών, άτομα τρίτης ηλικίας, καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες, θα μπορούν να ξεκουραστούν στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Εξοχών του δήμου Αθηναίων στον ‘Αγιο Ανδρέα Αττικής, να παίξουν και να διασκεδάσουν δημιουργικά κοντά στη θάλασσα, μέσα σ’ ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι έως τις 10/6 για παιδιά και έως τις 28/6 για ενήλικες. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παιδιά ηλικίας 6-12 ετών (γενν. μεταξύ 2010-2016) και παιδιά συλλόγων ΑμεΑ:

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ε’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

 

Οι εγγραφές των φιλοξενούμενων θα πραγματοποιηθούν τις εξής ημερομηνίες:

Οι εγγραφές των παιδιών, θα γίνουν είτε ηλεκτρονικά (camps.cityofathens.gr) είτε στις επτά δημοτικές κοινότητες κατόπιν ραντεβού με τις κοινότητες, που θα κλείνεται ηλεκτρονικά (rantevou.cityofathens.gr) ή τηλεφωνικά (2105277568).

Τέλος, έχει δοθεί παράταση έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου της υποβολής αιτήσεων και των συνημμένων δικαιολογητικών οικειοθελούς προσφοράς για 100 θέσεις αρχηγού βοηθού, αρχηγού-υπαρχηγού-κοινοταρχών κατασκήνωσης, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, στις Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων.

Η δήλωση του κ.Δούκα

«Η απόλυτη καλοκαιρινή απόδραση έχει αφετηρία τις Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων. Στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, στον ‘Αγιο Ανδρέα Αττικής, θα προσφέρουμε ανάσες δροσιάς και ξεγνοιασιάς, δίνοντας χαρά, σε μικρούς και μεγάλους που το έχουν τόσο πολλή ανάγκη», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και πρόσθεσε: «Ετοιμαστείτε για μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Β. Παιδικές κατασκηνώσεις του προγράμματος  Αγροτικής Εστίας

Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί 16 ημέρες και αφορά  1.500 παιδιά δικαιούχους της Αγροτικής Εστίας. Το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ισχύει από τις 22 Ιουνίου 2024 έως:

α) τις 31 Αυγούστου 2024 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και

β) τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Για τη συμμετοχή στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, η υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr στο πεδίο Αγροτική Εστία -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: https://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/ από  τις 5 Ιουνίου 2024 έως και τις 12 Ιουνίου 2024.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων έχουν:

α) Παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, τα οποία είναι τέκνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους 2023.

β) Παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, εφόσον λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους ή επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας από τον e-ΕΦΚΑ(ΟΓΑ). Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 16ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2024, ανεξαρτήτως του μήνα γεννήσεως.

Τα ανωτέρω πρόσωπα έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα, τα δε τέκνα έχουν δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Συμμετέχουν κατά προτεραιότητα στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω.

 

 

Exit mobile version