Κατάργηση της ΓΓΔΕ ζητά η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ παράταξη των εφοριακών

Νέα ασυμφωνία μεταξύ κόμματος κυβέρνησης με θύμα της ΓΓΔΕ για την οποία ζητά κατάργηση και επανένωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού κάτω από μια ενιαία διοίκηση, η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη των εφοριακών (ΑΣΚΙ), την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μέσω της λίστας «Βαρουφάκη» προτείνει στους θεσμούς την ενίσχυση της αυτονομίας της Γενική Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Η ΑΣΚΙ που στην ιστοσελίδα της επικαλείται δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τοποθετήσεις προϊσταμένων και εφόρων με παρεμβάσεις πολιτικών βάλει κατά της λεγόμενης αυτονομίας της ΓΓΔΕ και επικρίνει βουλευτές και πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν για τη δημιουργία της ΓΓΔΕ στο «όνομα της ανεξαρτησίας». 

Στη βάση αυτή η ΑΣΚΙ καλεί και προτείνει στα συνδικαλιστικά όργανα των εφοριακών στο αμέσως επόμενο διάστημα να προβάλουν με δυναμικό τρόπο και να διεκδικήσουν την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν το κλάδο μας, με σημεία αιχμής:

«Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί, όπως και οι προηγούμενες, όχι απ’ τις εξαγγελίες, αλλά απ’ τις επιλογές της. Απ’ το αν θα ανατρέψει το καθεστώς διαπλοκής και αδιαφάνειας που χαρακτήριζε επί σειρά δεκαετιών το συγκεκριμένο υπουργείο. Απ’ το αν θα εμπιστευθεί τους απλούς εργαζόμενους που απαξιωμένοι και λεηλατημένοι παλεύουν κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών μας, προκειμένου αυτές να βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία. Απ’ το αν θα θεσπίσει κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας στη λειτουργία των υπηρεσιών μας, έννοιες άγνωστες μέχρι σήμερα», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη των εφοριακών.

Exit mobile version