Quantcast
Καραμανλής: Η χώρα δεν αντέχει αποκλεισμούς σιδηροδρομικών γραμμών - enikonomia.gr
share

Καραμανλής: Η χώρα δεν αντέχει αποκλεισμούς σιδηροδρομικών γραμμών

δημοσιεύτηκε:

Η χώρα δεν αντέχει αποκλεισμούς σιδηροδρομικών γραμμών και τις καθυστερήσεις στη μεταφορά εμπορευμάτων που έχουν ως συνέπεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό οικονομικό κόστος, επισημαίνει σε δήλωση που έκανε ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.

«Ο σιδηροδρομικός σταθμός παραμένει κλειστός εδώ και τέσσερις ημέρες. Η χρήση εναλλακτικών οδών μέσω Βουλγαρίας καθυστερεί την αποστολή των εμπορευμάτων κατά 1,5 ημέρα και αυξάνει το μεταφορικό κόστος κατά 5 – 10.000 ευρώ ανά συρμό.

Σε τόσο δύσκολες εποχές, η χώρα μας δεν αντέχει άλλο κόστος», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες και την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής αναφέρει τα εξής:

«Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να δράσουν και να ολοκληρώσουν άμεσα την υλοποίηση των Κέντρων Καταγραφής και Ταυτοποίησης (Hotspots), σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Έτσι ώστε, πρωτίστως να σταματήσει η ντροπή της Ειδομένης, αλλά και να αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία των μεταφορών, που τόσο κρίσιμη είναι στην παρούσα συγκυρία για την εθνική οικονομία.

Συμβαίνουν δραματικά γεγονότα στην πατρίδα μας. Ως πότε η Κυβέρνηση απλώς θα τα παρακολουθεί και θα τα σχολιάζει χωρίς να κάνει τίποτα;».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.