Quantcast
Καμμένος: Τα μνημόνια τελείωσαν γι’ αυτή τη χώρα - enikonomia.gr
share

Καμμένος: Τα μνημόνια τελείωσαν γι’ αυτή τη χώρα

δημοσιεύτηκε:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα που μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και τόνισε αναφερόμενος στο 47σελιδο κείμενο που απέστειλε η κυβέρνηση στους δανειστές, ότι δεν αναφέρεται πουθενά ότι θα υπογραφεί νέο μνημόνιο.

«Τα μνημόνια τελείωσαν γι’ αυτή τη χώρα». Η πρόταση αυτή είναι στα όρια της λαϊκής εντολής, είπε και επισήμανε ότι είναι απόλυτα σαφής η λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

Ο ελληνικός λαός τον Ιανουάριο του 2015 αποφάσισε να αλλάξει  σελίδα μας και να εκλέξει μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει τα μέτρα που οδήγησαν τον λαό σε εξαθλίωση, στην ανεργία και στο λουκέτο τις περισσότερες επιχειρήσεις.

“Η λαϊκή εντολή έλεγε να πάμε  σε νέα κυβέρνηση που δεν θα λαμβάνει εντολές, δεν θα εκτελεί νομοσχέδια που έρχονται σε άλλη γλώσσα, καταθέτοντας τα εδώ μη μεταφρασμένα και απαίτησε αυτή την κυβέρνηση”, είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και επισήμανε ότι την ίδια στιγμή είδαμε στον χώρο της αντιπολίτευσης να αμφισβητούνται ηγέτες.

«Εδώ λοιπόν έρχεται η ώρα του βουλευτή», είπε στη συνέχεια  και πρόσθεσε ότι «οι βουλευτές μπορούν να αντισταθούν», καλώντας να έρθουν κοντά στη κυβέρνηση  όλους και όλες που πιστεύουν ότι «πρέπει να έρθει μια εθνική γραμμή για τη σωτήρια της χώρας που θα λέει τέλος οι εντολές από τους δανειστές , τέλος η λάθος συνταγή, τέλος η λιτότητα».

«Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στηρίζουν την πρόταση του Γιούνκερ ναι ή όχι;» ρώτησε από το βήμα της Βουλής και επέμεινε ότι «η πρόταση της κυβέρνησης πρέπει να γίνει εθνική πρόταση», σημειώνοντας ότι «εμπεριέχει σημεία που η διαπραγμάτευση έγινε με πολύ κόπο».

Επίσης δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει καμία περικοπή στις συντάξεις και  καμία κατάργηση του ΕΚΑΣ καθώς και ότι  η κυβέρνηση «δεν θα κάνει καμία συμφωνία που θα παραβιάζει το άρθρο για τη φορολογία στα νησιά».

«Είναι σκληρά μέτρα αλλά είναι εντός της λαϊκής εντολής», είπε στη συνέχεια και επανέλαβε ότι «δεν δεχόμαστε εντολές από τους δανειστές».

Σχολίασε, δε, ότι η δήθεν εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ της προηγούμενη κυβέρνησης ήταν επί της ουσίας πρόταση του ΙΟΒΕ και ανέφερε ότι «ορισμένοι απειλούν τον ελληνικό λαό και δυσφημούν τη χώρα».

Απαντώντας σε αιτιάσεις του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα δημιουργίας νέας νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο» και διευκρίνισε ότι απλά θα μεταφερθεί από τη Σούδα στην Κάρπαθο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.