Πρέπει να βρεθεί μία λύση, πρέπει να συσταθεί ΕΣΡ», τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν δική του πρόταση ο Βύρων Πολύδωρας, όμως σχολίασε ότι χάρηκε όταν άκουσε πως είναι εκείνος το προτεινόμενο από την κυβέρνηση πρόσωπο, γιατί «ο άνθρωπος είναι η ψυχή της ΝΔ, είναι άνθρωπος του Κωνσταντίνου Καραμανλή», διευκρινίζοντας ότι αναφερόταν στον Κωνσταντίνο και όχι στον Κώστα Καραμανλή.
Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκίνησε την προσπάθεια για αλλαγή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και συμπλήρωσε: «Η πρόταση που είχαμε κάνει τότε, ως ΑΝΕΛ, ήταν ο Παπαγγελόπουλος, αλλά η πρόταση είχε απορριφθεί κι έτσι αναγκάστηκε η κυβέρνηση να κάνει τον νόμο Παππά και στη συνέχεια, με κόστος για την Αριστερά, να προτείνει τον Πολύδωρα».
«Δεν περιμένει κανείς να μην υπάρχουν αντιδράσεις από πλευράς Αριστεράς», δήλωσε αναφερόμενος στην κυβερνητική πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη προεδρία του ΕΣΡ και εκτίμησε ότι, «ο Πολύδωρας επελέγη επειδή μπορεί να αποτελέσει τομή, να λάβει αποφάσεις».
«Η άβυσσος είναι μεταξύ των Νεοδημοκρατών και της ΝΔ. Λυπάμαι που ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί την πολιτική Σαμαρά. Οι πραγματικοί Νεοδημοκράτες δεν έχουν αντίρρηση για τον Πολύδωρα», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.
«Από τη ΝΔ διεγράφη οποιοσδήποτε δεν συμφωνούσε με αυτό που ο Κωστάκης αποκαλούσε “άκρα”», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Όσοι δεν ήμασταν υπέρ της απόψεως να γίνει αντιπρόεδρος της ΝΔ αυτός που έβριζε τον Καραμανλή». Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στους Ε. Στυλιανίδη, Γ. Καλατζή, Δ. Τζαμτζή και Μ. Παπαδόπουλο, ενώ, όπως διευκρίνησε αργότερα το Γραφείο Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αυτή η αποστροφή του αφορά το γεγονός ότι βρίσκονται εκτός Βουλής.
«Εγώ δεν έχω αλλάξει κάτι στις ιδεολογικές απόψεις μου και δεν τις κρύβω», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι ένας έντιμος άνθρωπος που δεν τον κρατά κανείς και θα πρέπει να τον αφήσουν να σταματήσει τη διαπλοκή».
Για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τη ρύθμιση του χρέους, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι «οι ΗΠΑ και η επίσκεψη Ομπάμα» θα επηρεάσουν την πορεία της υπέρ της Ελλάδας, όπως έγινε και το καλοκαίρι του 2015, όταν τελικά «δεν επικράτησε η γραμμή Σόιμπλε».