Quantcast
Καμμένος: Δεν ψηφίζω τη συμφωνία - enikonomia.gr
share

Καμμένος: Δεν ψηφίζω τη συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

«Η συμφωνία που είχαμε συζητήσει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όχι μόνον δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο Eurogroup, αλλά παραβιάστηκε πλήρως» υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο πρωθυπουργός εκβιάστηκε στις Βρυξέλλες»

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε στη Σύνοδο Κορυφής ένα πραξικόπημα από τη Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες και εκβιάστηκε ότι θα καταρρεύσει πλήρως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και πως θα υπάρξει ολικό κούρεμα καταθέσεων.

Ο πρωθυπουργός, μετά από αυτόν τον εκβιασμό, έφτασε στο σημείο να κάνει τη συμφωνία που έκανε, που είναι έξω και πέρα από εκείνη που είχε εγκριθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς. Σε αυτήν όμως τη συμφωνία, που μιλά για 50 δισ. ευρώ εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, προβλέπει αλλαγές νόμων, που ανοίγουν τον δρόμο σε κατασχέσεις σπιτιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Επανέλαβε πως η κίνηση των εταίρων ήταν πραξικόπημα, ενώ ξεκαθάρισε πως «προχωράμε μαζί ενωμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσουμε το δίκιο του λαού». Ωστόσο, δεν θα συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εταίρους που μέχρι την τελευταία στιγμή που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά στις Βρυξέλλες, εκείνοι έλεγαν «να τα δώσουμε όλα». Κατονόμασε δε, τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

 

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.