Quantcast
Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η «Cassandra» – Η πρόγνωση για την Αττική - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η «Cassandra» – Η πρόγνωση για την Αττική

δημοσιεύτηκε:

Η κακοκαιρία Cassandra, με προέλευση από την Ιταλία, θα φέρει νωρίς το απόγευμα τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά στην Κέρκυρα και την Ήπειρο και έως αργά το βράδυ θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα δυτικά, πρώτα την Δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και μετά την Δυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει και θα ξεπεράσει τοπικά τους 30 βαθμούς. Οι άνεμοι νότιοι 5 μποφόρ στο Αιγαίο, στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Ιταλίας και των δυτικών Βαλκανίων για τις περιοχές τους έδωσαν στην κακοκαιρία το όνομα «Κασσάνδρα». Σε εμάς οριακά να πούμε ότι «η ουρά» της «Κασσάνδρας» θα επηρεάσει τη δυτική χώρα, στην ουσία ένα ψυχρό μέτωπο που θα δώσει στα δυτικά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Το Σάββατο και την Κυριακή, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια άστατος καιρός με τα πιο σημαντικά φαινόμενα το πρωί του Σαββάτου στη δυτική χώρα και το απόγευμα στη βορειοανατολική χώρα.

Στην Αττική και την Θεσσαλονίκη σήμερα γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία έως 28 με 30 βαθμούς στην Αθήνα, 26 με 27 στη Θεσσαλονίκη. Αύριο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις στην Αττική ίσως βρέξει για λίγο το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη πιο πιθανή η βροχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες προγνώσεις, το επόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-31 βαθμούς.

Οι περιοχές όπου θα πέσει πολύ νερό – Τι θα γίνει στην Αττική

Τα… δόντια της αναμένεται να δείξει η κακοκαιρία Cassandra τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος του OPEN ανέφερε πως «θα πέσει πολύ νερό» στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά και στην Ήπειρο, ενώ καθώς θα κάνει το πέρασμά της η κακοκαιρία, θα καταλήξει στο ανατολικό άκρο της Ελλάδας.

Από το τόξο της κακοκαιρίας Cassandra δεν θα… γλιτώσει η Αττική, όπου το Σάββατο αναμένεται να σημειωθεί καταιγίδα.

Από Δευτέρα η κακοκαιρία αποχωρεί και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26-28 βαθμούς.

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Η κακοκαιρία Cassandra θα φέρει ψυχρό μέτωπο από σήμερα το απόγευμα (4/10).

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 03-10-2024/1200C, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Συγκεκριμένα, η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας Cassandra περνά βόρεια της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να μας επηρεάζει σημαντικά.

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24), με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα.

Παρασκευή (04-10-24)

Από νωρίς το απόγευμα βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.
Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Σάββατο (05-10-24)

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.