Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ τοπικά στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, από το απόγευμα στα κεντρικά και τα νότια και το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στα βόρεια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες τοπικά στα βόρεια και κατά τόπους στο εσωτερικό της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ τοπικά στα ορεινά.
- Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
- Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
- Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο Ιόνιο.
- Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -02 (μείον 2) έως 14 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.
- Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στην Κρήτη και από το βράδυ στις Κυκλάδες.
- Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, τοπικά έως 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
- Ανεμοι: Στα βόρεια δυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.
- Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά στις Σποράδες έως 5 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
- Θερμοκρασία: Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
- Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά στα δυτικά έως 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
- Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, από το βράδυ 4 με 5 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
- Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-04-2025
- Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
- Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 12 με 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 18 και τοπικά 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.
- Νωρίς το πρωί παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-04-2025
- Λίγες νεφώσεις, αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και το βράδυ στις Σποράδες.
- Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
- Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο και την περιοχή Κυθήρων – Κρήτης τοπικά 6, πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει κατά τόπους στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τους 20 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-04-2025
- Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
- Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.
- Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο, κυρίως στα νοτιοανατολικά, τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα στραφούν από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων εντάσεως έως 4 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-04-2025
- Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι.
- Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.
- Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
- Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.