Καιρός: Νεφώσεις και άνεμοι έως 7 μποφόρ

καιρός

Με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και νότια και με βόρειους ανέμους θα είναι ο καιρός αύριο. Η ένταση των ανέμων εκτιμάται ότι θα είναι 6-7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι περισσότερες στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18-20, στη Θεσσαλία από 5 έως 20-21, στην Ήπειρο από 8 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 12 έως 25-27, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 22-23 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 25-26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 13 έως 21-22 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και κατά περιόδους στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Exit mobile version