Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, με τον καιρό να παρουσιάζει αστάθεια σε πολλές περιοχές. Αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις και κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες, κυρίως μέχρι το απόγευμα, ενώ σταδιακή βελτίωση των φαινομένων προβλέπεται προς τις βραδινές ώρες.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει περισσότερο αισθητή στη βόρεια Ελλάδα, όπου οι μέγιστες τιμές αναμένεται να κυμανθούν από 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και την Κρήτη, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 31 με 33 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι τιμές θα διαμορφωθούν μεταξύ 30 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στην υπόλοιπη επικράτεια, οι προγνώσεις υποδεικνύουν γενικά αίθριο καιρό, με τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, εξαιρουμένης της Θράκης. Στις συγκεκριμένες περιοχές, ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στα ορεινά θα καταγραφούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Όσον αφορά τους ανέμους, στα ανατολικά θα επικρατήσουν βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις από 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο η ένταση θα φτάσει τοπικά έως και τα 6 μποφόρ. Στα δυτικά, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ, ενώ από αργά το βράδυ αναμένεται στροφή των ανέμων σε νότιους με την ίδια ένταση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-09-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-09-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-09-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-09-2024

Exit mobile version