Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα – Πότε επιστρέφουν τα «40άρια»

Νέα άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου με τα 38αρια να επιστρέφουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Αναλυτικά, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν και πάλι ισχυροί από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Στα ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα φτάσει τους 36 με 37 και κατά τόπους στα δυτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

«Έρχονται 40άρια»

Μέσω ανάρτησης στα social media ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναφέρεται στη θερμοκρασία που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες, επισυνάπτοντας σχετικό γράφημα, βάσει του οποίου, το ερχόμενο Σάββατο θα έχουμε σε κάποιες περιοχές πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά θα είναι

Ωστόσο ο μετεωρολόγος αναφέρει πως σε κλειστές πεδινες περιοχές μακριά από τη θάλασσα οι πολίτες θα πρέπει να υπολογίζουν έως και 2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία. Αντίστοιχα, στα παραθαλάσσια και στα νησιά οι πολίτες χρειάζεται να υπολογίζουν 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία, αλλά με πιο αυξημένη τη σχετική υγρασία όταν δεν φυσάει βοριάς.

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-07-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-07-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-07-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-07-2024

Exit mobile version