Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Πού θα σημειωθούν βροχές – Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες προβλέπεται να είναι διαφοροποιημένο και κυρίως βροχερό, αρχής γενομένης από σήμερα, σε πολλές περιοχές της χώρας, παράλληλα με το κύμα ζέστης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), από σήμερα Δευτέρα, 5 Αυγούστου, αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας και της βόρειας Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς – τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38, στο Ιόνιο και την Κρήτη τους 35 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 06-08-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-08-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 08-08-2024 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-08-2024

Exit mobile version