Καιρός: Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας αποχαιρετά ο Ιούλιος – Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Σήμερα, Τετάρτη 31 Ιουλίου, αναμένεται μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με ανώτατο όριο τους 37 βαθμούς Κελσίου, προσφέροντας έτσι μία ελαφριά ανακούφιση από την ζέστη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων το πρωί στη νότια κεντρική Μακεδονία και στην ανατολική Θεσσαλία, ενώ το μεσημέρι θα παρατηρηθούν νεφώσεις στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 και πιθανόν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφρά πτώση, με τις μέγιστες τιμές να διαμορφώνονται στους 35-36 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τοπικά στους 37 βαθμούς στα δυτικά, στους 32-34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη, και στους 28-31 βαθμούς στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01-08-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-08-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 03-08-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-08-2024

Exit mobile version