Καιρός: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς – Πότε θα πάρουμε ανάσα δροσιάς

Ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα θα συνεχιστεί για 12η ημέρα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου και σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα είναι αίθριος, με παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Παρά τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά και τους 40 με 42 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 40 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα κυμανθεί από 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές, με τις περισσότερες αστικές περιοχές να καταγράφουν θερμοκρασίες γύρω στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Νέο έκτακτο δελτίο εξέδωσε χθες (Πέμπτη, 18/7) η ΕΜΥ για τον καύσωνα, προειδοποιώντας ότι η χώρα θα παραμείνει… στον φούρνο μέχρι την Κυριακή (21/7).

Όπως επισημαίνεται αναλυτικά, από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο στις μέγιστες όσο και στις ελάχιστες τιμές της στις περισσότερες τιμές της χώρας και μόνο τοπικά, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Επισημαίνεται ότι:

Πιο αναλυτικά:

1. Την Πέμπτη (18-7-2024) η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

2. Την Παρασκευή (19-7-2024) η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

Μετά το μεσημέρι της Παρασκευής και κυρίως τις απογευματινές ώρες στη βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

3. Το Σάββατο (20-7-2024) από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν στη βόρεια χώρα μεμονωμένες καταιγίδες και η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

4. Την Κυριακή (21-7-2024) η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Σε καθημερινή βάση θα γίνεται επαναπροσδιορισμός των θερμοκρασιών. Το έκτακτο δελτίο θα επικαιροποιείται ανά 24ωρο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ:

http://www.emy.gr/emy/el/forecast/deltia_kairou/geniki_prognosi

Οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας απεικονίζονται με πορτοκαλί χρωματικό δείκτη, βάσει του Ευρωπαϊκού Συστήματος Meteoalarm της Eumetnet.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς. Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-07-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THN ΚΥΡΙΑΚΗ 21-07-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TH ΔΕΥΤΕΡΑ 22-07-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΤΡΙΤΗ 23-07-2024

Exit mobile version