Καιρός: Επίμενει ο καύσωνας και σήμερα – Από πότε θα αρχίσει να δροσίζει

Ο καύσωνας θα συνεχίσει να υπάρχει και σήμερα (22/07/2024) με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο φαίνεται πως θα είναι και η τελευταία μέρα που θα τον έχουμε αφού η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά τις επόμενες ημέρες, φθάνοντας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα βόρεια θα παρατηρηθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ στα νότια και από βόρειες διευθύνσεις στις υπόλοιπες περιοχές, φτάνοντας πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με τη μέγιστη να φτάνει τους 34-36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36-38 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 33-35 βαθμών, τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στη Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως το βράδυ, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 33-35 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 36-38 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, θα παρατηρηθούν παροδικές νεφώσεις στα βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα, κυμαινόμενη σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024, στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα παρατηρηθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Σποράδες, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.


Δείτε Live την πορεία του καιρού


Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονία και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

β. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

δ. στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΤΡΙΤΗ 23-07-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-07-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-07-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-07-2024

Exit mobile version