Quantcast
Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους - Πού αναμένονται χιονοπτώσεις - enikonomia.gr
share

Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους – Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

δημοσιεύτηκε:

Σε κλοιό έντονης κακοκαιρίας μπαίνει μεγάλο τμήμα της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις, τις σποραδικές καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι θα σαρώσουν το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, δυσχεραίνοντας τις συνθήκες μετακίνησης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις από σήμερα το πρωί (19/03) στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Κρήτη.

Την ίδια ώρα, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας. Χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν έως τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, ενώ έως το βράδυ θα εντοπίζονται και στα ορεινά της Κρήτης.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από το μεσημέρι, με τοπικές βροχές να παραμένουν μέχρι τις βραδινές ώρες, οπότε και προβλέπεται η πλήρης παύση των φαινομένων.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στους θυελλώδεις ανέμους, οι οποίοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, με ένταση 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι στα βόρεια και σταδιακά έως το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

Το καιρικό σκηνικό ολοκληρώνει η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας, όπου το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και νότια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ τοπικά στα νοτιοανατολικά αναμένονται μέγιστες τιμές έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τόσο τις πρωινές όσο και τις βραδινές ώρες, αυξάνοντας την επικινδυνότητα σε οδικές μετακινήσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα κυμανθεί με αραιές νεφώσεις, χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα.

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες επικρατούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Αιγαίο, με τους ισχυρούς βόρειους ανέμους να προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Σε εφαρμογή τέθηκε απαγορευτικό απόπλου, με σημαντικές τροποποιήσεις στα δρομολόγια πλοίων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποιεί για θυελλώδεις βόρειους ανέμους, που τοπικά φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ, επηρεάζοντας τις θαλάσσιες μετακινήσεις. Απαγορευτικό απόπλου ισχύει από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της έντασης των ανέμων στο Αιγαίο.

Τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, καθώς τα ανοιχτού τύπου δεν επιτρέπεται να αποπλεύσουν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Παράλληλα, παραμένουν κλειστές οι γραμμές Αγία Μαρίνα–Νέα Στύρα, Καβάλας–Πρίνου και Καβάλας–Θάσου, ενώ στη γραμμή Βόλος–Σποράδες, τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 10:00 το πρωί, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλούνται να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ή τα τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται έγκαιρα για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων, καθώς οι ισχυροί άνεμοι ενδέχεται να προκαλέσουν περαιτέρω καθυστερήσεις ή ακυρώσεις.

Η πρόγνωση του καιρού με τον Τάσο Αρνιακό 

«Σε εξέλιξη και κορύφωση θα βρεθεί την Τετάρτη η ψυχρή εισβολή από την Ουκρανία, που πέρα από τα χιόνια, ακόμα και χαμηλά, ο ισχυρός παγετός που την ακολουθεί με -6, -7 βαθμούς Κελσίου το πρωί, ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες, που βρίσκονται αυτή την εποχή στην ανθοφορία, αλλά και επικίνδυνες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Αναλυτικά την Τετάρτη ενώ στα δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που όμως γρήγορα θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν στην Κρήτη και το Καστελλόριζο.

Χιόνια θα πέσουν μέχρι το μεσημέρι σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά ακόμα και στα βουνά της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία με παγετό το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά και περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και νότια, αλλά μικρή άνοδος στα δυτικά και βόρεια, θα φτάσει, πάντως, στα βόρεια και κεντρικά το μεσημέρι τους 12 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά και νότια τμήματα, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 15-16», είπε αναλυτικά ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, κ. Τάσος Αρνιακός.

Υποχώρηση του «χειμώνα» από την Πέμπτη – Πρόγνωση από την Ν. Ζιακοπούλου 

Από την Πέμπτη υποχωρεί ο χιονιάς, προσοχή στον πρωινό παγετό, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι αρνητικές θερμοκρασίες εν δυνάμει είναι καταστροφικές για καλλιέργειες και αγροτικά προϊόντα ειδικά μετά την καλοκαιρία που προηγήθηκε.

«Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη από την Θεσσαλία και νοτιότερα περιμένουμε παροδικές βροχές και λίγα χιόνια κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά, με ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 9 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι βόρειοι έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 12 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα νότια. Οι βοριάδες έως 8 μποφόρ μόνο στα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς», εξήγησε η μετεωρολόγος,

H ανάρτηση Κολυδά για τις χιονοπτώσεις

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε βίντεο, όπου παρουσιάζονται οι περιοχές των χιονοπτώσεων το επόμενο διήμερο.

«Παρουσιάζονται οι περιοχές χιονοπτώσεων και υετού σε δύο ξεχωριστά βίντεο για το επόμενο διήμερο .

Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ισχύον έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και η επικαιροποίησή του δελτίου θα γίνει πριν το μεσημέρι.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψετε με πλοίο στο Αιγαίο να παρακολουθείτε τα δελτία της #ΕΜΥ καθώς από το βράδυ στο ΒΑ Αιγαίο θα επικρατήσουν 8 με 9 μποφόρ και αοπό τα μεσάνυχτα και στο Κεντρικό Αιγαίο έως τον Καφηρέα.

Βελτίωση ως προς τα φαινόμενα και τους ανέμους από αύριο το απόγευμα , ενω ο παγετός θα διατηρηθεί έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης κυρίως στα βόρεια», έγραψε αναλυτικά.

Πού χιόνισε την Τρίτη

Χιόνια έπεσαν την Τρίτη σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λάρισα, Φλώρινα, Φθιώτιδα, Μαγνησία, καθώς και σε άλλες ορεινές περιοχές.

Δείτε ενδεικτικά περιοχές που χιόνισε:

  • Χιονόπτωση σημειώθηκε από το απόγευμα της Τρίτης στα ορεινά της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες νιφάδες άρχισαν να πέφτουν σε Χορτιάτη, Ασκό, Εξοχή, Λιβάδι και Σοχό.

Δείτε βίντεο από τον Σοχό:

  • «Στην… κατάψυξη» μπήκε και η Χαλκιδική από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (18/03), καθώς το κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε από τα βόρεια, με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» μέχρι και 12 βαθμούς.

  • Η επέλαση της κακοκαιρίας εξελίχθηκε πλήρως και στην Μαγνησία, καθώς σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε στα Χάνια Πηλίου, ενώ στον Βόλο επικρατούν βροχοπτώσεις και αισθητά χαμηλές θερμοκρασίες.

  • Η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της σε ορεινά χωριά της ΠΕ Λάρισας που «ντύθηκαν» στα λευκά. Όπως μετέδωσε το onlarissa, η χιονόπτωση άρχισε το πρωί της Τρίτης (18/03) στην Καλλιπεύκη του Δήμου Τεμπών, όπως και στο Λιβάδι Ελασσόνας, όπου το τοπίο είναι χειμωνιάτικο. Η ίδια εικόνα επικράτησε και στο καταφύγιο Κισσάβου.

Τσατραφύλλιας: «Μην ξεθαρρεύετε οι Αθηναίοι»

«Μην ξεθαρρεύετε οι Αθηναίοι» τονίζει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας μετά την επιδείνωση του καιρού και το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, «ραγδαία θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας και στην Αττική τις επόμενες ώρες. Από το απόγευμα θα έχουμε και βροχές στο λεκανοπέδιο ενώ προς το βράδυ θα χιονίσει στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα» και προσθέτει:

«Ντυθείτε καλά! Αύριο, Τετάρτη θα ξυπνήσουμε με 6-7 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας και θα φυσάει κρύος αέρας. Επίσης ζωηρεύουν σε 9 μποφόρ οι βοριάδες στο Αιγαίο. Ενδεχομένως να έχουμε προβλήματα μέχρι και αύριο στην ακτοπλοΐα».

Όσο για την Πέμπτη; Ο μετεωρολόγος τονίζει «ήλιος με δόντια». Την Παρασκευή επιστρέφει η Άνοιξη.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες, την Εύβοια, την Φθιώτιδα τη Βοιωτία και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας. Έως και τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής

Πελοποννήσου και έως το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.
Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά τόπους στα βόρεια χιονόνερο.

Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες, την Εύβοια, την Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Κρήτη θα είναι ισχυρά και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και έως το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης.
Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι στα βόρεια και από το βράδυ και στα υπόλοιπα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και τα νότια και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 10 με 12 βαθμούς και στα δυτικά και νότια τους 14 με 15, τοπικά στα νοτιοανατολικά τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τις πρώτες πρωινές ώρες της κεντρικής και πιθανόν της δυτικής Μακεδονίας.
  • Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι θα σταματήσουν.
  • Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.
  • Θερμοκρασία: Από 00 έως 10 με 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές ώρες όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 και τοπικά στα νότια 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά πρόσκαιρα πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
  • Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Βελτίωση από το μεσημέρι.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά έως 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και στις Σποράδες τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση από το μεσημέρι.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και το μεσημέρι θα καταστεί γενικά αίθριος.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις πρώτες πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια – παράκτια τμήματα. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.
  • Σταδιακή βελτίωση από τις προμεσημβρινές ώρες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες.
  • Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-03-2025

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 6 με 7, και μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 14 με 15 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-03-2025

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-03-2025

  • Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
  • Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-03-2025

  • Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα και κατά τόπους πυκνότερες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.