Καιρός: Άστατο Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

καιρός

Σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, όπως η Στερεά Ελλάδα, η Ήπειρος, το εσωτερικό της Πελοποννήσου, τα Επτάνησα, η Μακεδονία, η Θράκη, καθώς και σε τμήματα των νησιών του Αιγαίου, αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις ποικίλης έντασης, από ασθενείς έως μέτριες.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, οι καιρικές συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές, με ελάχιστη συννεφιά και εκτεταμένα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία στη δυτική ηπειρωτική χώρα και στα Επτάνησα θα κυμανθεί από 26 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στη βόρεια Ελλάδα από 25 έως 30 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει από 21 έως 31 βαθμούς. Στα νησιά του Αιγαίου, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 29 και 32 βαθμών Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νοτιοδυτικοί, με ένταση 5 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, με ένταση από 3 έως 5 μποφόρ.

Καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, με διαστήματα έντονης ηλιοφάνειας. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στις παράκτιες περιοχές θα είναι βορειοδυτικοί, με ένταση έως 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με ηλιοφάνεια να επικρατεί κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι βορειοδυτικοί, φτάνοντας τα 5 με 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1 διευκρίνισε ότι το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει ήδη τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη θα συνεχίσει να προκαλεί καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια της Ελλάδας. Σταδιακά, λόγω των ισχυρών δυτικών ανέμων, τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και τη βόρεια χώρα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-09-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-09-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-09-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-09-2024

Exit mobile version