Quantcast
Ισχυρά κέρδη για τις αγορές της Κίνας - enikonomia.gr
share

Ισχυρά κέρδη για τις αγορές της Κίνας

δημοσιεύτηκε:

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν την Παρασκευή οι κινεζικοί δείκτες εν μέσω εικασιών ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει και νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, ενώ στην Ιαπωνία ο Nikkei καταγράφει μικρά κέρδη καθώς το γεν υποχωρεί έναντι των ανταγωνιστών του.

Ο δείκτης Shanghai Composite στην Ηπειρωτική Κίνα σημειώνει άλμα 2,7%. Ο δείκτης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,4% χθες καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 4 Δεκεμβρίου. Από την αρχή του έτους ο δείκτης ενισχύεται 48% εν μέσω εικασιών ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας θα χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική για να στηρίξει την οικονομία.

Ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης CSI 300 κερδίζει 3,3%.

Στο Τόκιο ο Nikkei σημείωσε μικρά κέρδη 0,1% στις 17.818,96 μονάδες καθώς το γεν υποχωρεί στα 120,19 ανα δολ. διευρύνοντας τις απώλειες του στην εβδομάδα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ιαπωνία έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,6% το Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 0,8% σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Την ίδια στιγμή οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,3%, ενώ οι τιμές καταναλωτή χωρίς να περιλαμβάνονται τα φρέσκα τρόφιμα αυξήθηκαν 2,7% από ένα χρόνο νωρίτερα. Ο δομικός πληθωρισμός ήταν στο 0,7%.

Οι αγορές στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία, τη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες έμειναν σήμερα κλειστές.

Ο Kospi στη Ν. Κορέα σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο Sensex στην Ινδία υποχωρεί 0,1%.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.