ΙΣΑ: Καταγγελία για διακοπή δωρεάν εξετάσεων για την ανίχνευση του ιού της γρίπης

Για τη διακοπή δωρεάν εξετάσεων για την ανίχνευση του ιού της γρίπης ακόμα και σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απευθυνόμενος προς το υπουργείο Υγείας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από το υπουργείο Υγείας να διευθετήσει άμεσα το σοβαρότατο θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το διαγνωστικό τεστ για τον ιό της γρίπης, το οποίο οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι πλέον να πληρώνουν  με δική τους επιβάρυνση, ακόμα και όταν νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Καθώς αυτό θεωρείται απαράδεκτο γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει το κόστος, για τη διενέργεια του τεστ ακόμα και για τους ασθενείς που νοσηλεύονται.

«Ακόμη και το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος, ενημέρωσε ότι δεν έχει πλέον τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εξετάσεων, για την ανίχνευση ιών γρίπης, σε δείγματα ασθενών ΜΕΘ, λόγω έλλειψης κονδυλίων, για την κάλυψη του κόστους των αντιδραστηρίων και των αναλώσιμων υλικών», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Exit mobile version