Σε πολύ υψηλά επίπεδα που ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ κινούνται οι ζημιές από την ηλεκτρονική απάτη στην Ελλάδα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, ειδικός ερευνητής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, μιλώντας σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). «Το έγκλημα μεταλλάσσεται επικίνδυνα, από παραδοσιακό έχει μεταλλαχτεί σε ηλεκτρονικό» είπε χαρακτηριστικά και διατύπωσε την εκτίμηση πως «η νέα φτωχοποίηση θα γίνει από το Διαδίκτυο».
Ο Κωνσταντίνος Βούλγαρης, μέλος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και στέλεχος της AIG, υπογράμμισε ότι «η ασφάλιση των διαδικτυακών και ηλεκτρονικών κινδύνων δεν είναι απλά ένα ασφαλιστικό προϊόν, αλλά ένα εργαλείο risk management (διαχείρισης κινδύνου), παρέχοντας όχι μόνο αποζημιώσεις, αλλά κυρίως υπηρεσίες αντιμετώπισης κρίσης».
Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, τόνισε πως η ιδιωτική ασφάλιση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως έξοδο, αλλά ως επένδυση, ενώ δήλωσε πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι από τους μεγαλύτερους κλάδους επαγγελματιών που εκπροσωπεί και στηρίζει πάντα το Επιμελητήριο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ασφάλισης των επιχειρήσεων, ώστε να είναι οχυρωμένες απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες στο Διαδίκτυο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων, με αφορμή την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης.