ΗΔΙΚΑ: Υλοποιεί 2 νέα προγράμματα προληπτικής ιατρικής

(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, στο Μέγαρο Μαξίμου. Το νέο σύστημα της «άυλης» συνταγογράφησης παρουσιάστηκε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία έλαβαν μέρος ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, η αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, η Ελπίδα Φωτιάδη, προϊστάμενη ηλεκτρονικών εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ, και η γιατρός Γιώτα Λυμπεροπούλου. Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι ασφαλισμένοι, θα αποφέρει τριπλό όφελος. Πρώτον θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά των χρονίως πασχόντων, καθώς θα εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως, και μάλιστα σε μία εποχή που οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατεύονται. Δεύτερον, θα απαλλάξει τους γιατρούς από χρονοβόρες τυπικές διαδικασίες, επιτρέποντάς τους να εστιάσουν σε περιστατικά που χρήζουν της ά

Μετά την επιτυχία του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η ΗΔΙΚΑ προχωρά στην υλοποίηση δύο νέων προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Νίκη Τσούμα, η σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί για το συγκεκριμένο έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.

Η ΗΔΙΚΑ, διακρίθηκε με το 1ο βραβείο «Global Innovation & Tech Excellence» στην κατηγορία των καινοτόμων λύσεων ηλεκτρονικής Υγείας. Παράλληλα, η ΗΔΙΚΑ φιλοξενεί στο h-cloud και συμμετέχει στο ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο θα παρακολουθείται η διακίνηση φαρμάκων στην ελληνική αγορά και το οποίο θα εντοπίζει εγκαίρως τυχόν ελλείψεις σε φάρμακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΗΔΙΚΑ μετέχει ενεργά σε σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα και έργα που χρηματοδοτούνται κυρίως με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, και τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων των νοσοκομείων. Η ψηφιοποίηση, άλλωστε, του τομέα της υγείας είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που εποπτεύει την ΗΔΙΚΑ.

Exit mobile version