Quantcast
IATA: Αλλαγή των διαστάσεων στις χειραποσκευές για τα αεροπορικά ταξίδια - enikonomia.gr
share

IATA: Αλλαγή των διαστάσεων στις χειραποσκευές για τα αεροπορικά ταξίδια

δημοσιεύτηκε:

Αλλαγή στα όρια χειραποσκευών για τα αεροπορικά ταξίδια όρισαν οι αεροπορικές εταιρείες και οι κατασκευαστές αεροσκαφών, σύμφωνα με σχετική  ανακοίνωση της IATA.

Ειδικότερα, οι διαστάσεις των χειραποσκευών θα είναι οι εξής:  55cm ύψος, 34cm πλάτος και 20cm βάθος, για να μπορέσουν να χωράνε στην καμπίνα αεροσκάφους με 120 θέσεις και άνω.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία «Cabin OK» της IATA, η οποία σκοπεύει να παράσχει στους επιβάτες μεγαλύτερη διασφάλιση στις χειραποσκευές τους. Ακόμη, ένα λογότυπο που θα αναγράφει «IATA Cabin OK», θα επισημαίνει στο προσωπικό καμπίνας, ότι η χειραποσκευή είναι μέσα στις συμφωνηθείσες προδιαγραφές.

Τα συγκεκριμένα  όρια δεν αποτελούν το όριο του μεγαλύτερου μεγέθους χειραποσκευής. Η κάθε αεροπορική εταιρεία έχει το δικό της, το οποίο και δεν επηρεάζεται από το «Cabin OK».

Μάλιστα ο Senior Vice President Αεροδρομίων –Επιβατών- Cargo & Ασφάλειας της IATA, Τόμ  Γουιντμούλλερ αναφέρει ότι: «η δημιουργία ενός κοινά αποφευκτού μεγέθους χειραποσκευής καμπίνας, θα επιφέρει την κοινή λογική και την τάξη, στο πρόβλημα των διαφορετικών μεγεθών των χειραποσκευών».

Και συνέχισε λέγοντας: «γνωρίζουμε ότι η παρούσα κατάσταση μπορεί να είναι ενοχλητική για τους επιβάτες. Η πρωτοβουλία αυτή, θα βοηθήσει, ώστε να ομαλοποιηθούν οι ανωμαλίες και να βελτιωθεί η ταξιδιωτική εμπειρία».

Η αναγνώριση του σήματος θα γίνει εν καιρώ, καθώς ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα αποδέχονται την παρούσα πρωτοβουλία.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.