Η Realnews αυτής της Κυριακής (4/8/2024)

Με τίτλο: «Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο ασφαλιστικό» κυκλοφορεί, αυτήν την Κυριακή, η Realnews

Η εφημερίδα αποκαλύπτει τις επτά παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Εργασίας το φθινόπωρο.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας:

– Τι προβλέπουν οι διατάξεις για τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, την εισφορά αλληλεγγύης, την επικουρική ασφάλιση και τις εργοδοτικές εισφορές.

– Ποια είναι τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας και για τις παροχές ασθένειας.

– Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι το 2027. Θα επανεξεταστούν το 2026 με κριτήριο την εξέλιξη του δημογραφικού.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Ποιο χαρτοφυλάκιο διεκδικεί η Αθήνα στην Κομισιόν. Η κυβέρνηση πρότεινε για τη θέση του επιτρόπου τον Απόστολο Τζιτζικώστα και αναμένει τις τελικές αποφάσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις αρμοδιότητές του.

– 100 προϊόντα σε επιτήρηση. Η λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτών για να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Τα στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς θα παρακολουθούν καθημερινά την πορεία αγαθών ευρείας κατανάλωσης από την παραγωγή τους έως το ράφι. Θα ελέγχουν το κόστος των πρώτων υλών, τις τιμές χονδρικής και λιανικής, το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων και θα επιβάλλουν πρόστιμα όταν εντοπίζουν κρούσματα κερδοσκοπίας. Το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζει ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν καταγγελίες για αδικαιολόγητες ανατιμήσεις.

– Με ένα κλικ η αλλαγή παρόχου ρεύματος. Ποιες είναι οι νέες υπηρεσίες που εντάσσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» του gov.gr

– Αυστηρό μήνυμα από την Ουάσιγκτον στη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων. «Oι ΗΠΑ εργάζονται ώστε η Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

– Γλυπτά του Παρθενώνα: Ανοιξε «παράθυρο» για την επιστροφή τους. Η κυβέρνηση Στάρμερ εμφανίζεται πιο διαλλακτική από την προηγούμενη και ενθαρρύνει τον διάλογο της Αθήνας με το Βρετανικό Μουσείο.

– Συνεντεύξεις στην «R»: Ολγα Κεφαλογιάννη, Παύλος Γερουλάνος.

– Κιβωτός του Κόσμου: «Καταπέλτης» το βούλευμα που στέλνει στο σκαμνί τον πατέρα Αντώνιο. «Ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος το ιερατικό του σχήμα και την εμπιστοσύνη των παιδιών, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων», αναφέρεται.

– «Ο αγώνας για τη δικαίωση του Γιώργου δεν σταματά». Τι δηλώνει στην «R» η χήρα του Γ. Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου, μετά την αθώωση των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Exit mobile version