Η Realnews αυτής της Κυριακής (28/7/2024)

Με τίτλο: «Ολο το σχέδιο για φθηνή στέγη» κυκλοφορεί, αυτήν την Κυριακή, η Realnews

Η εφημερίδα αποκαλύπτει τι προβλέπουν τα δύο νέα προγράμματα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας:

– Με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα χρηματοδοτηθούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

– Ποιες αλλαγές έρχονται στους όρους και στις προϋποθέσεις για την ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα «Σπίτι μου». Η διεύρυνση των ηλικιακών και εισοδηματικών κριτηρίων και τα ειδικά προνόμια για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

– Αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση της «Κοινωνικής αντιπαροχής». Σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν 2.500 κατοικίες σε κλειστά και αναξιοποίητα ακίνητα του Δημοσίου και θα διατεθούν με χαμηλό ενοίκιο.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Γιατί ο Ερντογάν ταράζει πάλι τα ήρεμα νερά. Τι επιδιώκει ο Τούρκος Πρόεδρος με τις εμπρηστικές δηλώσεις για Κύπρο – Θράκη και με το επεισόδιο στην Κάσο. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η Αγκυρα θέλει να διευρύνει την ατζέντα της συνάντησης των ηγετών Ελλάδας – Τουρκίας τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Η ανησυχία της Αθήνας για νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο μετά την αποκλιμάκωση της έντασης στα Δωδεκάνησα. Γράφουν στην «R»: Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Αθανάσιος Δρούγος, Σάββας Καλεντερίδης.

– Νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της διαγραφής Πολάκη και οι… μετασεισμοί.

– Αυστηρά μέτρα για τη βία στην οικογένεια. Ποιες είναι οι νομοθετικές διατάξεις που θα εγκριθούν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Προβλέπεται η προφυλάκιση για κακουργηματικής φύσεως περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους δράστες, οι οποίες θα εκτίονται χωρίς να δίνεται αναστολή και χωρίς να μπορούν να μετατραπούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την εισαγωγή των υποθέσεων προς εκδίκαση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης. Τι δηλώνει στην «R» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

– Τραγωδία στο Μάτι: «Mείναμε μόνοι μας, δεν υπήρχε κανείς». Συγκλονίζουν οι καταθέσεις στο εφετείο των ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη της φονικής πυρκαγιάς.

– Και τα περιουσιακά στοιχεία των ανήλικων τέκνων στο πόθεν έσχες. Τι αλλάζει στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης με νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τρίτη από τη Βουλή.

– Συνεντεύξεις στην «R»: Βασίλης Κικίλιας, Σωκράτης Φάμελλος.

– «Με πήγαινε στα αποδυτήρια και με έγδυνε…». Σοκ προκαλεί η κατάθεση της αθλήτριας ενόργανης, που καταγγέλλει τον προπονητή της για σεξουαλική κακοποίηση.

– Τα βίντεο ρίχνουν φως στον φονικό ξυλοδαρμό. Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ. για τη συμπλοκή σε χωριό της Αρκαδίας, στην οποία έχασε τη ζωή του ένας 64χρονος.

Exit mobile version