Quantcast
Η Realnews αυτής της Κυριακής (11/8/2024) - enikonomia.gr
share

Η Realnews αυτής της Κυριακής (11/8/2024)

δημοσιεύτηκε:

Με τίτλο: «Νέος νόμος για το νερό!» κυκλοφορεί, αυτήν την Κυριακή, η Realnews.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η απειλή της λειψυδρίας.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας:

– «Κλείδωσε» η δημιουργία νέων επιχειρήσεων ύδρευσης με τη συνένωση των ΔΕΥΑ σε κάθε περιφερειακή ενότητα. ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ απορροφούν τις δημοτικές επιχειρήσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

– Αλλάζει ο δομικός κανονισμός στις πιο άνυδρες περιοχές της χώρας. Εξετάζεται η υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων ανακύκλωσης νερού σε μεγάλα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.

– Τα έργα ύδρευσης που δρομολογούνται σε ολόκληρη τη χώρα, οι στοχευμένες παρεμβάσεις στα νησιά και η δημιουργία οργανισμών για τη διαχείριση του αρδευτικού νερού.

– Μετά το Αιγαίο και την Κρήτη, προβλήματα επάρκειας υδάτων εντοπίζονται σε Φλώρινα, Κιλκίς και Καλάβρυτα.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Ο εφιάλτης της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Οι πολεμικές ιαχές σε Ισραήλ και Ιράν και τα σενάρια τρόμου για την επόμενη ημέρα. Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή. Γράφουν στην «R» οι Αθ. Δρούγος, Μ. Ευθυμιόπουλος, Σ. Καλεντερίδης, Κ. Υφαντής. Οικονομολόγοι και φορείς της αγοράς αναλύουν τους κινδύνους για την παγκόσμια και για την ελληνική οικονομία.

– «Καμπανάκι» για τον υπερτουρισμό. Ερχονται παρεμβάσεις. Η επιβολή ειδικού τέλους σε επιβάτες κρουαζιέρας και τα άλλα μέτρα που συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

– Το κίνημα των «87» αναστατώνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφώνονται οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις ενόψει του Συνεδρίου. Επανέρχονται τα σενάρια για νέα διάσπαση.

– Η Ελλάδα «παρτάρει» στις Κάννες. Το ελληνικό τζετ σετ μετακόμισε στη γαλλική Ριβιέρα. Το πάρτι της χλιδής για τα γενέθλια της συζύγου του «Mr. Nammos» και οι λαμπεροί προσκεκλημένοι.

– Προνόμια πολυτέκνων και για τους τρίτεκνους. Ολες οι αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ.

– Συνεντεύξεις στην «R»: Σοφία Ζαχαράκη, Κώστας Ζαχαριάδης.

– Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Τρεις ύποπτοι στο ραντάρ της ΕΛ.ΑΣ. Στη Μύκονο επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ανθρώπου που πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου του 54χρονου τοπογράφου.

– Εβαζε φωτιές στα ακαθάριστα οικόπεδα που ο ίδιος είχε καταγγείλει. Ο καθηγητής που προφυλακίστηκε για εμπρησμούς στη Βάρη ήθελε να ρίξει τις ευθύνες για τις πυρκαγιές σε ιδιοκτήτες γειτονικών εκτάσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.