Quantcast
Η Φώφη Γεννηματά νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς - enikonomia.gr
share

Η Φώφη Γεννηματά νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

δημοσιεύτηκε:

Με ποσοστό 56,97%, έναντι 43,03% του Νίκου Ανδρουλάκη, και με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής διαδικασιών και Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος, η κ. Γεννηματά προηγείται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει υψηλά ποσοστά και στην Αττική.

Την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνεχάρησαν ήδη οι: Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Θανάσης θεοχαρόπουλος, καθώς και οι συνυποψήφιοί της στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έγινε στη Γερμανία έχουν ως εξής:

Πόλη Γεννηματά-Ανδρουλάκης – Λευκά/άκυρα

Stuttgart 71 41 1

München 71 32 1

Offenbcah 64 13 1

Köln 37 10 1

Berlin 45 15 1

Wuppertal 28 18

Düsseldorf 20 26 1

Στη Μελβούρνη ψήφισαν 41 άτομα. Η κ. Γεννηματά συγκέντρωσε 38 ψήφους και ο κ. Ανδρουλάκης 3.

Στις Βρυξέλλες ψήφισαν 150 με τον ευρωβουλευτή να έχει 89 ψήφους και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ 54. Τα λευκά ήταν 6, ενώ τα άκυρα 1.

Στην Κύπρο η Φ. Γεννηματά απέσπασε 64 ψήφους , ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης 51.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ψήφισε στο Καματερό δηλώνοντας ότι, «σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη».

Στο Ηράκλειο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο «για φλόγα ελπίδας που δεν θα πρέπει να σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας».

Στο Ηράκλειο ψήφισε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Ο προοδευτικός πολίτης θέλει να πορευτούμε με βάση τις αλήθειες και όχι τα πολλά και μεγάλα ψέματα τα οποία επέτειναν, εμβάθυναν την κρίση και σκέπασαν τα πραγματικά αίτια της κρίσης», έιπε ο κ. Παπανδρέου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκλογική διαδικασία είναι μήνυμα ενότητας και συλλογικής ανασύνταξης του χώρου, για τις μεγάλες και βαθιές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης ψήφισε στις δέκα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο του Άργους , για την εκλογή ηγεσίας του νέου φορά της Κεντροαριστεράς.

Σε δηλώσεις του, ο υποψήφιος του πρώτου γύρου είπε: “Και θα κερδίσουμε, και θα νικήσουμε και την συντήρηση και τον λαϊκισμό. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που μας εμπιστεύτηκαν είναι το θεμέλιο της ενότητας μας και οι συλλογικοί εγγυητές της δυναμικής μας”.

Ο Προέδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων. Αμέσως μετά δήλωσε:

“Σήμερα ολοκληρώνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την αναζωογόνηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς. Από εδώ και πέρα είναι πραγματικά στο χέρι μας οι διερ­γα­σί­ες να οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συ­σχε­τι­σμών και ένα νέο πο­λι­τι­κό σκη­νικό στην χώρα. Με ενότητα θα τα καταφέρουμε ”.

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε και ο Κώστας Σημίτης, τονίζοντας προς όλες τις πλευρές ότι:«Η παραδοσιακή άποψη πως «οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν» δεν πρέπει να ισχύσει. Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας: Όλοι μαζί.»
Προκειμένου η προσπάθεια αυτή να έχει άμεση συνέχεια ο κ. Σημίτης τόνισε επίσης την ανάγκη “να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.”

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.